Formule 2

GP2 Series: Groeven maken plaats voor slicks

Na het succesvolle debuutjaar van de GP2 Series, heeft de organisatie voor het tweede jaar een aantal veranderingen doorgevoerd in de technische en sportieve reglementen. Opvallendste verandering is de overstap naar slicks, die door Bridgestone in een zachte, medium en harde versie worden geleverd.

Tekst: Daan Jeuken

Op het technische vlak veranderen er verschillende dingen aan de Dallara-bolide. De meeste daarvan zijn doorontwikkelingen, zoals de motor, de ophanging en de versnellingsbak. Opvallendste wijziging zit hem in de achtervleugel, die niet meer uit drie maar uit twee dwarselementen zal bestaan. Alleen in Monaco wordt teruggegrepen naar de oude versie. Ook de remmen, die vooral in het begin van het vorig jaar voor veel problemen zorgden, zijn verbeterd.

In het sportieve reglement is één opvallende wijziging aangebracht: de snelste wedstrijdronde levert niet langer twee, maar slechts één punt op. Voorwaarde hiervoor is wel dat de coureur in kwestie vanaf de startplaats is gestart die hij in de kwalificatie trainde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet