Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Teamorders helpen Alonso aan de overwinning


Massa heeft moeite met de harde band
Felipe Massa kan al het hele jaar niet zo goed uit de voeten op de harde band en dat blijkt ook meteen na de pitstop het geval. In de eerste ronde maakt Massa aardig wat kleine foutjes, maar Alonso komt nog net niet tot een aanval.

Het wordt na een aantal ronden wel tijd voor Alonso om er voorbij te gaan, want Sebastian Vettel komt stilletjesaan dichterbij en weet de aansluiting weer te vinden.

kopgroep

Achterblijvers helpen mee
Alonso zit meer en meer te azen op de positie van zijn teamgenoot, maar wacht op dat ene momentje. Dat komt er als de achterblijvers even in de weg komen zitten en Massa net even van het gas moet. Alonso zit op de staart van zijn teamgenoot en opent de aanval in de hairpin. Daar slaat Massa de aanval nog af, maar ook bij de exit van de hairpin zit Alonso weer op Massa’s staart. Hij slipstreamt naar Massa’s kont en duikt aan de binnenkant richting Mercedes-tribune. Daar gooit Massa echter hard het gat dicht, zodat Alonso even zit te vloeken en zich moet herpakken.

Button houdt vol
Jenson Button rijdt significant langer door op de zachte banden dan de andere toppers. Aan de leiding rijdt Button ook nog steeds sneller dan de mannen achter hem, dus hij zal zo lang mogelijk door willen rijden. In ronde 22 stopt Button eindelijk en komt hij vlak achter teamgenoot Hamilton weer de baan op. Daarmee is hij dus wel Mark Webber voorbij.

Massa schakelt tandje bij
De aanval van Fernando Alonso heeft Felipe Massa aangegrepen om een spuitje gas bij te geven. Massa rijdt ineens een halve seconde per ronde sneller dan zijn teammaat en weet zo in korte tijd een mooi gat te slaan. De versnelling van Massa is indrukwekkend en het is dan ook de vraag of Massa ineens zo snel is of dat Alonso even zijn banden en brandstof zit te sparen. Het laatste lijkt het geval, want zomaar ineens rijdt Alonso weer de snelste ronde.

Teamstrijd
Na veertig ronden is het Ferrari-duo weer terug bij af, Fernando Alonso heeft het gat met zijn teamgenoot weer gedicht tot een seconde. Zes tellen daarachter rijdt Vettel eenzaam rond, hij heeft Hamilton al meer dan tien seconden achter zich gehouden. Net als Massa heeft ook Hamilton te duchten van zijn teamgenoot; Button zit vlak achter zijn teamgenoot. Button heeft niets te duchten, want Mark Webber heeft problemen met zijn olieverbruik en moet het de laatste twintig ronden zo rustig aan mogelijk doen. De voorsprong op Kubica is een halve minuut, dus dat is het probleem niet. Achter Kubica is weer een teamstrijd gaande, Nico Rosberg houdt Michael Schumacher achter zich.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet