Formule 1

GP2: Sergio Perez wint Sprint Race Hockenheim

480_perez

De Mexicaan Sergio Perez heeft de Sprintwedstrijd in Hockenheim op zijn naam geschreven. Voor de Mexicaan was het een relatief gemakkelijke overwinning
.

Tekst Willem J. Staat/PR
Foto:Pr


Gemakkelijke zege voor Sergio Perez
De Mexicaan Sergio Perez behaalde een relatief gemakkelijke overwinning tijdens de tweede wedstrijd op Hockenheim. In de tiende ronde nam hij de leiding over van Adrian Zaugg en Oliver Turvey, die daarna eigenlijk geen bedreiging meer vormden. Perez won met 6,3 seconden voorsprong op Turvey. Zaugg nam direct de leiding, maar in de 10e ronde nam Perez definitief het commando over.

Vanuit de achterste regionen reed de Romain Grosjean snel richting koplopers. Met nog amper enkele ronden te gaan vond Grosjean in zevende positie aansluiting in de puntenrangen. Juist op het moment dat de Brit Sam Bird trachtte aan Dani Clos voorbij te gaan, had ook Pastor Maldonado dezelfde gedachtes en elimineerde Grosjean. Bird en Clos eindigden respectievelijk als vijfde en zesde. Giedo van der Garde eindigde als negende en kende een frustrerend weekend op het circuit van Hockenheim. De Nederlander was in de eerste race op weg naar een puntenfinish toen hij van de baan gereden werd en in race 2 was hij volledig kansloos met een onderpresterende motor, iets waar weinig aan te doen is. "Ik rij me het licht uit de ogen, maar ik kom op de rechte stukken zo veel te kort dat ik geen schijn van kans heb om aan te vallen. Er is gewoon een probleem met de motor en dat is iets waar we helaas even mee moeten leven. Ik baal er ontzettend van. Hopelijk heeft het in Hongarije, waar de rechte stukken niet zo lang zijn, wat minder invloed."

480_ho-pin_hockenheim_01

Ho-Pin Tung startte als 21ste, had een slechte start, maar slaagde erin om in de eerste ronde toch al vier auto’s in te halen. ‘Ik moest nog een keer uitwijken voor gedoe voor mij, ik moest door het gras, maar met goede rondetijden heb ik de race uitgereden, die uiteindelijk resulteerde in een 14e plek op de finish.’ Ho-Pin kijkt met gegroeid verrouwen naar de rest van het seizoen. ‘Ik ben positief over de auto, met dank ook aan het team en ik denk dat de tweede seizoenshelft beter zal worden. Dat kan ook niet anders, want de eerste helft was teleurstellend. Ik ben er van overtuigd dat we de positieve ontwikkeling, die in Silverstone is ingezet, kunnen uitbouwen.’

Uitslag
1 - Sergio Perez - Addax – 27 ronden 38'02 " 871
2 - Oliver Turvey - iSport - 6 "3
3 - Adrian Zaugg - Trident - 8 "1
4 - Jules Bianchi - ART - 13 "5
5 - Sam Bird - ART - 14 "9
6 - Dani Clos - Racing Engineering - 17 "0.
7 - Luca Filippi - Super Nova - 17 " 3
8 - Michael Herck - DPR - 21 "2
9 - Giedo van der Garde - Addax - 22 "4
10 - Christian Vietoris - Racing Engineering - 23 "7

Stand kampioenschap
1.Maldonado 66; 2.Perez 45; 3.Clos 43; 4.Bianchi 39; 5.Van der Garde 27; 6.Bird 24; 7.Pic 23; 8.Razia 20; 9.Turvey 18; 10.Valsecchi 17.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet