Formule 2

GP2: Vierde seizoenszege voor Pastor Maldonado in Hockenheim

2d51be688342f153917e320b56041850

De Venezolaan Pastor Maldonado behaalde op het circuit van Hockenheim zijn vierde GP2 zege en vergrootte daarmee tevens zijn puntenvoorsprong in het kampioenschap. Giedo van der Garde kwam na een aanrijding met de Brit Sam Bird niet verder dan een teleurstellende 12e plek.

Tekst: Willem J. Staat/PR
Foto:PR

Maldonado richting titel
Met een vierde zege dit seizoen lijkt de Venezolaan Pastor Maldonado aardig op titelkoers te liggen. Maldonado nam bij de start direct de leiding terwijl polesitter Charles Pic heel slecht uit de startblokken kwam. Gedurende de gehele wedstrijd was de eerste positie van Maldonado eigenlijk nimmer in het geding. Alleen tijdens de verplichte pitstop verloor Maldonado even de kop, maar stelde daarna orde op zaken. De Mexicaan Sergio Perez ging verschillende malen in de aanval maar Maldonado ging nimmer in de fout en won zijn vierde GP2 wedstrijd met ruim 3.8 voorsprong op Perez en Pic. De Spanjaard Dani Clos miste nipt een podiumplek. ART Grand Prix coureur Jules Bianchi eindigde als vijfde gevolgd door Marcus Ericsson, Adrian Zaugg en Oliver Turvey.

Pechmiddag voor Ho Pin Tung en Romain Grosjean
Zowel Ho Pin Tung als Romain Grosjean beleefden een teleurstellende middag. Tung was direct bij de start betrokken in een aanrijding met Alberto Valerio en viel halverwege de wedstrijd uit. Romain Grosjean werd door Christian Vietoris van achteren aangereden en verloor drie ronden in de pits.

480_giedo_hockenheim

Giedo van der Garde heeft weinig geluk gehad in de eerste race op het circuit van Hockenheim. De Nederlander was op koers om punten te scoren, toen hij van de baan werd getikt door Sam Bird. Het kostte hem flink wat posities en dus hoopt hij voor race 2 op een flinke regenbui, zodat er nog wat verrassingen mogelijk zijn.
"Hier ben ik natuurlijk niet blij mee", begon Giedo. "Ik lag op een kansrijke positie, zicht op punten en dan kom Bird met zo'n actie. Hij heeft er nog wel een straf voor gekregen, maar daar heb ik natuurlijk niets aan. We moeten maar zien wat de race van morgen brengt. Als ik nog wat punten kan scoren ben ik tevreden. Laat het morgen maar flink regenen, dan is alles nog mogelijk!"

Ho Pin Tung reed zijn brake duct kapot, waardoor hij moest uitvallen, maar hij kijkt toch positief op die wedstrijd terug. ‘Ik reed heel goede rondetijden en de auto voelde gewoon heel goed, tot dat het mis ging.’

Uitslag
1. Pastor Maldonado (Rapax) 54min07s807
2. Sergio Perez (Addax) +3s866
3. Charles Pic (Arden) +12s423
4. Dani Clos (Racing Engineering) +12s900
5. Jules Bianchi (ART) +23s175
6. Marcus Ericsson (Super Nova) +26s399
7. Adrian Zaugg (Trident) +38s594
8. Oliver Turvey (iSport) +42s832
9. Michael Herck (DPR) +45s293
10. Luca Filippi (Super Nova) +45s387
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet