Superleague Formula

Superleague Formula: Foto's en film koprol Robert Doornbos op Zolder

01

Bij het doven van de lichten voor de tweede Superleague Formula race op het Belgische circuit van Zolder gaat het in het middenveld meteen fout voor enkele wagens. Robert Doornbos kan hen nog net ontwijken maar wordt dan geheel onverwacht in de eerste bocht aangetikt door Marcos Martinez van Sevilla, die nota bene zonder achtervleugel rondreed. Een koprol door de grindbak zorgde voor een hele hoop schade aan de zwarte Corinthians bolide. Doornbos zelf moest even voor een check-up naar het medisch centrum op het circuit, maar kon ongeschonden nog het laatste deel van de wedstrijd in de garage van Azerti volgen.

02

Tekst: PR
Foto's: Jan Bezemer/www.sportfotografie.net

03

Robert Doornbos: “Ik ben naar Marcos Martinez geweest om uitleg te vragen, hij zei me dat hij niet eens wist dat hij zonder achtervleugel rondreed. Hij remde daarom normaal, maar zonder achtervleugel en dus zonder neerwaartse druk kon hij nooit die bocht halen! De gevolgen kennen we, hij tikte mij aan en ik rolde in de grindbak.”

04

05

Het Azerti team heeft dus nog heel wat werk voor de boeg om de auto klaar te krijgen in minder dan 2 weken, want dan staan de teams uit de Superleague Formula al in Engeland, voor de races op het circuit van Brands-Hatch.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet