Supercar Challenge

DSC: Pieter van Soelen pakt overwinning op Zolder

100718_soelen1

Koploper in het kampioenschap Pieter van Soelen heeft wederom een overwinning op zijn cv kunnen bijschrijven. De BMW-bestuurder was in een spannende race, ondanks zijn zestig strafseconden, de snelste man. Luc de Cock, op zaterdag nog de winnaar van de race, eindigde op de tweede positie. Derde eindigde Robin Monster, nadat Eline Braspenning door een drive-through een podiumplaats door haar vingers zag glippen. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Bert van der Zweerde en Richard van den Bos, voor Aart Bosman. De derde plek ging naar Rob Nieman.

Tekst en foto's: DSC

100718_bovenbalk11

Het was Jan van der Kooi die de beste start van de race hard. De bestuurder van de fraaie Lotus Exige GT3 schoot vanaf zijn vijfde startplek door naar de derde positie. Van der Kooi zat goed in zijn vel want hij kon in de tweede ronde Luc de Cock voorbijsteken voor de tweede positie.

100718_de20cock1

De Cock, op zaterdag winnaar van de race, had het lastig in de beginfase want hij kwam ook nog onder druk te staan van Diederik Sijthoff.
Sijthoff kon een goed ritme te pakken krijgen waardoor het hem lukte om voorbij te steken aan Luc de Cock. Daarna kon Sijthoff richting Van der Kooi rijden. Sijthoff bleek in de eerste ronden de snelste man op het veld, en kon daarom ook in de vijfde ronden voorbij steken aan de Lotus van Van der Kooi.

Pieter van Soelen zag daarna dat zijn voorsprong op Diederik Sijthoff met enkele tienden van een seconde per ronde kleiner werd, maar van Soelen slaagde erin om constante tijden te blijven rijden waardoor Sijthoff nooit echt in de buurt van de BMW-coureur kon komen.
Jan van der Kooi, die in de eerste ronden zo snel onderweg was, zakte na de beginfase toch wat terug. Nadat eerst Diederik Sijthoff voorbij was gegaan aan Van der Kooi kon ook Luc de Cock aanhaken bij zijn Lotus-teamgenoot. De Cock lukte het zelfs om in de twaalfde ronde weer voorbij te gaan aan zijn teamgenoot.
Voor Diederik Sijthoff ging het vlak voor de pitstops fout. Bij het inhalen van een achterliggende Saker in de Jacky Ickx-chicane raakten de Marcos en de Saker elkaar waarna er bij de Marcos van Sijthoff een achterwiel afbrak. Het betekende einde race voor de op een tweede positie liggende coureur.
Na de pitstops was de top drie van het veld weer door elkaar geschud. Ben Verwoerdt, die bij de pitstops het stuur van de Lotus Exige GT3 had overgenomen van Jan van der Kooi was op de eerste positie komen te liggen. Lang kon Verwoerdt niet van die positie genieten, want hij spinde waardoor zijn voorsprong teniet werd gedaan. Verwoerdt had na de pitstops nog niet de snelheid waardoor hij een paar plaatsen terugviel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet