Supercar Challenge

DSC: Overwinning Euser en Versluis na spannende gevechten

100717_euser1

Cor Euser en Peter Versluis hebben de zaterdagrace van de Dutch Supercar Challenge tijdens de Zolder Superleague op hun naam geschreven. In de één uur durende race finishten zij net voor Berry van Elk, die na een laatste startpositie met zijn Mosler een sterke inhaalrace reed. Op de derde positie eindigde ook een Mosler, bestuurd door Alex van ’t Hoff. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar René Wijnen en Pieter Dubois, voor Charlie en Rob Frijns. Derde werd Henk Thuis.

Tekst en foto's: DSC

100717_bovenbalk21

Peter Versluis had een goede start van de race. Hij kon in de beginfase uitlopen op achtervolger Roger Grouwels in de Corvette C5.R GT1, omdat Jaap van Lagen bij de start op een tweede plek algemeen kwam te liggen. Grouwels had moeite om voorbij te gaan aan Van Lagen, waardoor de voorsprong van Versluis al snel meerdere seconden bedroeg.

Nadat Grouwels erin slaagde om voorbij te gaan aan Jaap van Lagen werd het gat met Versluis al snel kleiner. Versluis, dit weekend het stuur van de Marcos LM600 delend met Cor Euser, gaf na afloop aan dat de balans van de auto niet optimaal was en had dan ook moeite om hele snelle rondetijden te noteren. Achter Grouwels kon bovendien Alex van ’t Hoff met de Mosler aansluiting vinden.

Grouwels begon steeds meer aan te dringen bij Peter Versluis en probeerde na een twintigtal minuten in de Bolderberghaarspeldbocht Versluis binnendoor in te halen. Dit ging echter fout, omdat Grouwels bij het aanremmen zijn wielen blokkeerde en daardoor achterstevoren in het grind eindigde. Grouwels kwam daarna met zijn Corvette vast te zitten in het grind en liep hierdoor uiteindelijk een ronde achterstand op.

100717_vh20hoff1

Van ’t Hoff zat goed in zijn vel en kon snelle rondetijden blijven noteren met de Mosler. Van ’t Hoff bleef dan ook tot de pitstops aandringen bij Versluis, wetende dat Euser en Versluis langer stil moesten staan bij de pitstops. Dave Basu lag ondertussen solide op de derde positie. Berry van Elk was voor de pitstops al opgeklommen naar plek vier. Van Elk, die dit weekend door een kapotte sensor nog geen meter had gereden, was gestart vanaf de laatste positie maar liet zien dat circuit Zolder echt een baan voor hem is.

Na de pitstops was de top vier door elkaar gegooid. Dave Basu, die geen strafseconden had, was op de eerste plek komen te liggen en zag in zijn spiegels dat Alex van ’t Hoff op de tweede positie lag. Daarachter lag Cor Euser op plek drie, die op zijn beurt weer op de huid werd gezeten door Berry van Elk.

100717_berry1

Daarna ontstond een spannend gevecht om de koppositie. Eerst lukte het Alex van ’t Hoff om voorbij te gaan aan Dave Basu en niet veel later lukte het ook Cor Euser en Berry van Elk om aan de Ferrari bestuurder voorbij te gaan. Euser en Van Elk reden hierna naar Van ’t Hoff toe.

In de 29e ronde lukte het zowel Cor Euser als Berry van Elk om voorbij te gaan aan de Mosler van Van ’t Hoff. Van Elk deed daarna nog pogingen om een gaatje te vinden bij Euser, maar Euser liet zich niet kennen en creëerde een gat van een paar seconden. Euser won hierdoor samen met Peter Versluis, voor Berry van Elk en Alex van ’t Hoff.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet