Supercar Challenge

DSC: Eindelijk overwinning voor Luc de Cock

luc20de20cock1

Luc de Cock is er in zijn thuisrace in geslaagd om eindelijk de overwinning te pakken waar hij al zo lang naar verlangde. De Belg kende een spannende race waarbij hij bij de pitstops kon profiteren van de vele resultaatseconden van de concurrentie. Daarna hield De Cock ondanks flink aandringen van Van Soelen knap stand. In de Sport-divisie ging de overwinning naar John van der Voort en Peter Claassen. Zij wonnen de race voor de duo’s Van der Zweerde/Van den Bos en Bogaerts/Van der Aa.


Tekst en foto's: DSC

100717_bovenbalk11

Ferry Monster had de beste start van de race. De bestuurder van de RIWAL Seat Leon SuperCopa schoot vanaf zijn vierde startpositie meteen door naar de tweede plek. Pieter van Soelen had een slechtere start van de race. Hij viel terug naar de vijfde positie tot achter Luc de Cock.

sijthof1

Diederik Sijthoff kon ondertussen zijn eerste positie behouden en kon zijn voorsprong in de eerste ronden uitbreiden. Ferry Monster kon nog volgen, maar moest na een paar ronden lijdzaam toezien dat zijn Seat wederom technische problemen kende. “De Bobine werkte niet goed meer, waardoor wenog maar op drie cilinders reden”, aldus Robin Monster na afloop. “Het is erg zonde, omdat we weten dat we vandaag hadden kunnen scoren. De concurrentie had namelijk veel meer strafseconden dan ons. Gelukkig zit het met de snelheid wel goed, dus we zijn hoopvol voor de race op zondag.”
Van Soelen herpakte zich na zijn slechte start. De BMW-coureur kroop in de eerste ronden richting zijn voorliggers Luc de Cock en Eugène Janssen en slaagde erin om beide coureurs na een aantal ronden voorbij te gaan. Daarbij lukte het ook Luc de Cock om voorbij te gaan aan Eugène Janssen. Achter Janssen volgden Laurens Gooshouwer en Ron Braspenning op de plekken vijf en zes.

soelen1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet