Diversen

Div: Sport Kort: Succes Robin Frijns in Formula BMW

hannes_v_asseldonk_f_bmw_silverstone_2010

Met twee tweede plaatsen heeft Robin Frijns een mooi weekend in de Formula BMW achter de rug. Welke coureurs er nog meer schitterden afgelopen weekeinde, lees je in Sport Kort.

Tekst: Marc Kok

Formula BMW
Robin Frijns heeft tijdens de Formula BMW wedstrijden op Silverstone succes geboekt. In het voorprogramma van de Formule 1 racete de Nederlander twee keer naar de runner-up positie. Nadat Frijns in de eerste heat alleen Jack Harvey voor zich moest dulden, was in manche 2 slechts Carlos Sainz jr. de betere. Frijns’ ploegmaat bij Josef Kaufmann Racing, Hannes van Asseldonk (zie foto boven), reed zich twee keer naar de toptien. Na een 9de plek in de openingsmanche, kwam hij later in het weekend tot P10. "Het was weer een leerzaam weekend voor me’’, zei Van Hasseldonk na afloop. "Zaterdag was ik snel onderweg, maar maakte ik in mijn enthousiasme een beginnersfoutje. Zondag was foutloos, maar miste ik juist wat snelheid om me nog verder naar voren op te werken. Samenvattend ben ik tevreden dat ik ieder weekend vooruitgang boek. Dat is immers het voornaamste doel van dit debuutseizoen.’’

autogp_podium_race1_magnycours

Auto GP
Romain Grosjean heeft wederom een zege geboekt in de Auto GP. De voormalige Formule 1-piloot, die Duncan Tappy (2de) en Fabio Onidi (3de) naast zich op het ereschavot zag klauteren (zie foto), won op Magny-Cours de eerste race van het weekend. Daarmee veroverde Grosjean niet alleen 80.000 euro aan prijzengeld, maar tevens de leiding van het klassement. Lang kon de Fransman niet genieten van deze toppositie. Hij crashte namelijk tijdens de tweede manche. Omdat Edoardo Piscopo achter winnaar Carlos Iaconelli en runner-up Jan Charouz als derde eindigde, nam Piscopo de leiding op de ranglijst weer over van Grosjean. Piscopo heeft nu 32 punten. Dat zijn er twee meer dan Grosjean.

International GT Open
Dankzij twee derde plaatsen heeft het duo Pierre Kaffer / Alvaro Barba de koppositie in het International GT Open behouden. Op het circuit van Magny-Cours gingen de zeges naar Patrick Pilet / Raymond Narac (eerste race) en Richard Lietz / Gianluca Roda (manche 2). Laatstgenoemd koppel heeft 136 punten en volgt daarmee de lijstaanvoerders Kaffer / Barba (144) op de voet. De Nederlander Klaas Hummel kwam ook in actie. Samen met zijn teammaat Andrew Kirkaldy kwam hij in de algemene wedstrijd tot een 13de en 14de plaats. Er deden 21 equipes mee.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet