Formule 3

GP3 Series: Morad wint Silverstone. Gutiérrez smaakmaker

Onder hete omstandigheden wist Daniel Morad na een prima start de tweede race op Silverstone onbedreigd te winnen. De in Canada geboren Libanees hoefde alleen bij de start af te rekenen met Mirko Bortolotti die vanaf pole mocht vertrekken. Hij reed naar ijn eerste overwinning in de serie. De Italiaan Bortolotti pakte de tweede plaats voor Alexander Rossi. Renger van der Zande reed net als gisteren een onopvallende race maar  wist nog wel één van de snelste ronden op de baan te verwezelijken. Hij eindigde op een achtste plaats. Nigel Melker moest na een botsing met de Amerikaan Josef Newgarden met een gebroken wielophanging de strijd staken.

Tekst: FC

Hoe het podium tot stand kwam verdient niet de schoonheidsprijs. De van de achtste plaats gestartte Esteban Gutiérez, en winnaar van gisteren, reed een fantastische wedstrijd en wist door late uitremacties en met een spectaculaire rijstijl zich op te werken tot een derde plaats.
De strijd om de laatste podiumplaats was heftig. Rossi, Nico Müller, Robert Wickens en Tobias Hegewald streden om elke meter. Gutiérez had zich inmiddels opgewerkt tot vlak achter Bortolotti. In de laatste ronde zag de 18 jarige Mexicaan zijn kans schoon en kwam tot naast de Italiaan. Deze week echter van zijn racelijn af en drukte, op volle snelheid, de rijder met vier wielen op het gras. Een gevaarlijke manouvre die zeker volgens de autosportregels niet door de beugel kan. Gutiérrez hield gelukkig zijn wagen recht en stuurde weer de baan op net naast zijn teamgenoot Rossi. Deze had meer snelheid en in een wiel aan wiel gevecht gingen de twee over de finish. Het was onmogelijk te zien wie er had gewonnen. Het duo ging met een verschil van 0.08 van een second over de finishlijn in het voordeel van de Italiaan. Daniel Morad steeg naar de zesde plaats in het kampioenschap. Gutiérrez staat bovenaan met 51 punten voor zijnART teamgenoot Rossi met 25 punten. Jenzer’s Nico Müller is derde met 22 punten.


Uitslag tweede race:

1. D. MORAD CAN Status Grand Prix 26:35.9902. M. BORTOLOTTI ITA Addax Team + 4.9743. A. ROSSI USA ART Grand Prix + 5.5374. E. GUTIERREZ MEX ART Grand Prix + 5.6265. N. MULLER SUI Jenzer Motorsport + 6.1166. R. WICKENS CAN Status Grand Prix + 6.8697. T. HEGEWALD GER RSC Muecke Motorsport + 7.7148. R. VAN DER ZANDE NED RSC Muecke Motorsport + 10.8729. O. OAKES GBR Atech CRS GP + 16.49310. P. VARHAUG NOR Jenzer Motorsport + 19.226 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet