WTCC

WTCC: Chevrolet in 2006 weer volop actief in de autosport

Chevrolet Europe heeft tijdens de Brusselse Autosalon haar World Touring Car Championship 2006 activiteiten afgetrapt, terwijl in Nederland twaalf teams zich inmiddels voorbereiden op het tweede rallyseizoen in de Chevrolet Kalos Rally Challenge. Tijdens het Salon van Brussel stelde Wayne Brannon, de nieuwe Executive Director van Chevrolet Europe, de 2006-versie van de Chevrolet Nubira WTCC voor aan media en publiek.

Tekst en foto: PR

 _____________


Na een jaar ‘leerschool’ heeft preparateur RML de winter benut om alle data en feedback die het team het afgelopen seizoen in het WTCC verzamelde in de nieuwe auto te verwerken. “Ons 2006-model is een logische ontwikkeling van de 2005-auto,” aldus Ray Mallock, Chief Executive van RML. “2005 was een druk jaar, met een vol raceschema en een nog voller ontwikkelingsprogramma in onze workshops. Gedurende het jaar konden we onze concurrentiepositie echter continu en op consistente wijze verbeteren. Alles wat we geleerd hebben in 2005, en de ontwikkelingen die we hebben doorgevoerd sinds het einde van het seizoen, zitten in die 2006-auto. De meest zichtbare verandering in vergelijking met vorig jaar is de positie van de coureur in de auto. We zijn er daarom dan ook van overtuigd dat we de resultaten die we in Valencia en Macau neer hebben gezet verder kunnen verbeteren.”
Het stuur aan de linkerkant komt ook de klantenauto’s, die vanaf nu verkocht zullen worden, ten goede.

Windtunnel

“Wat de aërodynamica betreft hebben we ons vooral toegelegd op het verminderen van de luchtweerstand, onder meer met een ‘full-scale’ windtunnel. De ophangingen zijn herzien en de servicability is meteen ook vergroot.”
“Wat betreft de motor is de grootste verandering dat deze nu bij RML onder één dak wordt gebouwd, in onze nieuwe ‘RML Power’-afdeling die geleid wordt door ex-Cosworth-ingenieur Arnaud Martin. Hierdoor verwachten we uiteraard ook belangrijke stappen voorwaarts op dit gebied, ook omdat wij permanent een testauto beschikbaar zullen hebben.”

Zelfde rijders, andere hoofdsponsor

De coureurs voor 2006 zijn dezelfde gebleven: Rob Huff, Nicola Larini en Alain Menu. De resultaten van vorig jaar hebben GMAC ertoe aangezet als hoofdsponsor op te treden in het 2006 WTCC-avontuur. Chevrolet’s testprogramma begint met de shakedown op de MIRA Proving Grounds op 8 februari en wordt vervolgd met tests op de circuits van Brands Hatch, Snetterton, Albacete en Magny Cours.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet