Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Mul en De Wit op de hoogste treden na tweede NEC race

480_10jul10-4082

Jeroen Mul heeft op foutloze wijze de tweede race van de Northern European Cup in Oschersleben op zijn naam geschreven. Het Nederlands succes werd verstevigd door Rogier de Wit die nadat hij vaak dichtbij was dit seizoen, een podiumplaats wist te verzilveren.


Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Chris Schotanus

480_10jul10-496

De tweede race van de in totaal drie geplande rondes begon zoals eerder met enige vertraging. Op het snikhete asfalt van Motorsport Arena Oschersleben mocht Mul van pole vertrekken, met achter zich Rogier de Wit en Ludwig Ghidi. Ghidi, leider in het tussenklassement was het beste weg nadat de lichten doofden maar kon door de goede verdediging van De Wit niet naar voren komen.

Halverwege de race had Mul nog steeds de leiding overtuigend in handen, gevolgd door Rogier de Wit en Liroy Stuart. Even leek het podium een compleet Nederlandse aangelegenheid te worden, totdat Stuart in ronde 10 van de baan schoof en vijf plaatsen moest inleveren.

In het Formule Renault 2000 klassement zat tijdens deze race veel beweging. De gebroeders Schilling, Johann Ledermair en Tony Kowalewski zaten vandaag voortdurend op elkaars huid en wisselden onderling steeds van plek. Uiteindelijk was het Dear Schilling die de volle 30 punten scoorden, gevolgd door Michele di Martino en David Palmi.

Mul ging na de 25 minuten als eerste over de finish, met in zijn kielzog Rogier de Wit. Ludwig Ghidi scoorde voor de tweede maal vandaag een derde plek en stelde zo in ieder geval weer belangrijke kampioenschappunten veilig.

De laatste NEC race van de Grosse Preis der Stadt Magdeburg in Oschersleben staat geprogrammeerd voor zondag 11 juli om 12.35.

Uitslag race 2 (race 8 voor het kampioenschap)
1. Jeroen Mul,
2. Rogier de Wit,
3. Ludwig Ghidi,
4. Mikkel Mac,
5. Sam Dejonghe,
6. Jakub Smiechowski,
7. Kevin Mirocha,
8. Liroy Stuart,
9. Dear Schilling,
10. Michele Di Martino

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet