Belcar

Belcar: Kumpen/Franchi winnen op Spa

Anthony Kumpen en teammaat Greg Franchi hebben de derde wedstrijd van het Belcar kampioenschap gewonnen. Een uitstekende zaak voor het Audi duo dat in de tussenstand van het kampioenschap opschuift naar de derde plaats.
Greg Franchi nam in een broeierig heet Francorchamps de start voor zijn rekening. “Greg was goed weg, reed even aan de leiding maar moest dan de Prospeed Porsche van Maes-Ide laten voorgaan” aldus Anthony Kumpen.

Tekst PR /Willem J. Staat


audi_motorsport-100412-05811

Eerste zege Kumpen/Franchi op Spa
Na 90 minuten wedstrijd gaf Franchi het stuur over aan Anthony Kumpen. “Het WRT team had een uitstekende strategie en de R8 voelde perfect aan. Dankzij die strategie kwamen we aan de leiding en om die niet meer af te staan. Een half uur voor het einde van de wedstrijd ben ik nog wat komen tanken maar op geen enkel moment kwamen we in de problemen. Uiteindelijk eindigen we met grote voorsprong, de eerste zege van het seizoen is binnen. Dit was de perfecte race. Door het uitvallen van Soulet-Westbrook schuiven we in de tussenstand van het kampioenschap op naar de derde plaats op enkele punten van de leiding waardoor onze slechte seizoensstart meteen tot het verleden behoort.”

Eind van de maand start Anthony Kumpen in de 24u van Francorchamps samen met drie officiële Audi rijders. “De 24u van Francorchamps is voor mij de belangrijkste race van het jaar. Het is een opsteker dat we snel, veel en probleemloos hebben kunnen rijden. Over één ronde zijn we nog niet de snelste wagen, over de gehele wedstrijd waren we dat vandaag wel. We kennen en begrijpen de wagen beter en beter en doen weer volop mee voor het kampioenschap. De rest van het seizoen kondigt zich mooi aan.”

In een 3 uur durende monotone Belcar wedstrijd eindigde de combinatie Maes/Ide als tweede, gevolgd door de Chad Ferrari van de combinatie Dockerill/Kane. De Lamborghini van polesitters Langrange/Heyer sneuvelde al in de eerste ronde na een aanrijding met de ProSpeed Porsche van Soulet/Westbrook. Het KRK Team werd door pech achtervolgd want zowel Laurens Vanthoor en Jan Heylen moesten met hun Dodge Vipers vroegtijdig opgeven. Ook de Aston Martin van de combinatie Verbergt/Renard viel al snel uit.


In de GT Open klasse ging de overwinning naar de combinatie Bruynoghe/Van Beurden, gevolgd door Coster/Slingerland. In de klasse tot 3500cc ging de zege naar Saker Belgium. Bij de Toerwagens zegevierde de BMW 130d van de combinatie Belién/Cuyvers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet