Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Liroy Stuart sterk naar podium in Oschersleben

480_10jul10-112

De eerste race van het NEC Formule Renault 2.0 op zaterdagmorgen is gewonnen door Mikkel Mac voor het Belgische team KTR. Liroy Stuart en Van Amersfoort Racing leverden een knappe prestatie door van een vijfde startpositie naar een tweede plaats te rijden en zo belangrijke punten te verdienen in de vierde ronde van de Northern European Cup.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Chris Schotanus


De start van de eerste manche liep wat vertraging op, omdat een deelnemer uit het DMV Touring Car Championship zwaar crashte en per trauma helikopter vervoerd werd naar het ziekenhuis. Met 25 minuten vertraging mochten de beiden KTR’s met Mikkel Mac en Rogier de Wit van de eerste startrij vertrekken.

Jeroen Mul maakte een superstart mee en ging eerst aan landgenoot De Wit voorbij. Hij sloot vervolgens goed aan op Mikkel Mac. Het duurde slechts enkele bochten voordat de Van Amersfoort coureur de leider voorbij kon en direct een gat trok naar de rest van het veld van zo’n drie seconden. Teamgenoot Stuart is inmiddels opgeklommen naar een derde plaats en vond bovendien de aansluiting bij KTR’s Mac.

In de zesde ronde gaat het echter mis voor de nummer 13. Mul spinde van de baan, maar kon gelukkig wel zijn weg vervolgen op een 16de plek en begon direct een opmars terug naar de kop het veld. Mac kreeg op deze manier de leiding cadeau en wist zijn hoofd koel te houden op het extreem hete asfalt van de Motorsport Arena Oschersleben. De Deen leek zijn tempo gevonden te hebben in de Formule Renault 2.0, nadat hij eerder al de laatste race tijdens de RTL GP Masters op Zandvoort op zijn naam schreef.

Voorin bleef de stand daarna ongewijzigd, wat leidde tot de tweede overwinning voor KTR en Mikkel Mac. Stuart kan terug kijken op een sterke race, waarbij hij knap zijn tweede positie wist vast te houden. Leider in het klassement Ghidi werd derde,en zag daarmee zijn voorsprong van 34 punten teruglopen tot 24.

De volgende race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup volgt later op zaterdag 10 juli om 16.35.

480_10jul10-163

Uitslag race 1 Oschersleben (race 7 voor het kampioenschap):
1. Mikkel Mac,
2. Liroy Stuart,
3. Ludwig Ghidi,
4. Rogier de Wit,
5. Kevin Mirocha,
6. Jakub Smiechowski,
7. Sam Dejonghe,
8. Jeroen Mul,
9. Daniel Schilling,
10. Johann Ledermair.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet