DNRT

DNRT: Winter Endurance Kampioenschap - Veni, vidi, vici

Michael en Sebastiaan Bleekemolen, Jurgen Albert en Kees Bouhuys kwamen, zagen en overwonnen tijdens de traditionele eerste race van het nieuwe jaar op Zandvoort. “We zijn hier naar toe gekomen om te winnen. We hebben de snelste auto en dus zijn we het aan onze stand verplicht om de overwinning te pakken”, spreekt Michael Bleekemolen doelbewust bij aanvang van de vier uur durende race.

 team_bleekemolen


Tekst: Thijs Versteegh, fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme

 start

Een walk-over van het Sotrax Albert Motorsport team wordt het echter niet en even lijkt de overwinning zelfs aan hun neus voorbij te gaan. De spanning in de pitbox is dan ook voelbaar als halverwege de wedstrijd de Jetstream Porsche zelfs twee minuten voorsprong weet te pakken. Maar als deze tot twee keer toe voor een onvoorziene check-up de pits binnenkomt, kan opgelucht adem gehaald worden. Aan het einde van de foutloze race toont Michael zich opgelucht en een man van zijn woord: “Komt mijn voorspelling toch uit!”

 porsche_gerlach

Het duo Michael Bleekemolen en Kees Bouhuys, dat het afgelopen seizoen samen in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge reed, deelt voor de gelegenheid met Sebastiaan Bleekemolen en Jurgen Albert de Porsche GT3 Cup. Het is de derde wedstrijd meetellend voor het Winter Endurance Kampioenschap (WEK). Vorige maand werd met hetzelfde Sotrax Albert Motorsport in Oschersleben ook de tweede wedstrijd voor het WEK gereden en werd al een derde plaats behaald (de eerste race op Zandvoort werd niet gereden).

Familie-uitje

Voor de Bleekemolens is het een echt familie-uitje. Michael en Sebastiaan gebruiken de dag als voorbereiding op hun komende seizoen in de Porsche Supercup. Een volledig seizoen zullen zij naar alle waarschijnlijkheid niet gaan rijden, want dit is een te grote belasting voor het team en voor de rijders. Bovendien zijn ze ook weer actief in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. Vers terug van de wintersport kwam ook die andere Bleekemolen, Jeroen, nog even langs. Wat hij dit jaar precies gaat doen, is nog niet zeker. Wel is hij duidelijk over het feit dat hij zich richt op een rentree op het hoogste niveau (DTM). Of het Mercedes of Audi wordt, is nog even afwachten.

 startfoto
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet