Clio Cup

Clio Cup: Wie van de drie? (lang)

480_addie_2_7233

Na de Midzomerraces op TT Circuit Assen hebben we ruim de helft van het seizoen van de Dutch Renault Clio Cup achter de rug. Desondanks zijn er nog maar drie serieuze titelkandidaten over: de beide Landmachtdames en Addie van de Ven. Addie won de tweede race met overmacht, de eerste race werd een prooi voor Ronald Morien. Hans Bos was de rijder die de meeste indruk maakte.


Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Erik van der Schaaff, Chris Schotanus en Olga Bos

480_heino_0861

Het startveld telde achttien auto’s. Pim van Riet is nog altijd de Grote Afwezige. Mikko Heino was terug, na zijn succesvolle gastoptreden op Spa-Francorchamps waar hij een zege boekte.

480_alex_van_eijk_S8W0809
Alex van Eijk verving Wim de Pundert bij HTP Racing.

480_sheila_vrije_training_0790
Sheila Verschuur even naast de baan in de vrije training.

Tijdens de kwalificatietraining was Addie van de Ven de snelste. Hij reed Sheila Verschuur (tweede) op een halve seconde. “Ik was tijdens de vrije trainingen ook al meer dan een halve seconde sneller dan de rest. Vanaf de eerste ronde die ik hier rijd gaat het goed”, stelde Addie tevreden vast. “Samen met mijn team Bleekemolen Racing had ik de set-up snel voor elkaar.”
Addie was minder te spreken over de ‘reversed grid’, waardoor hij in de eerste race vanaf de achtste startplek moest beginnen. “Ik hoop dat de reversed grid snel verdwijnt.”
Verder gaat het goed in de Dutch Renault Clio Cup, aldus Addie. “Het gaat geweldig. De klasse is heel competitief en Borremans (‘preferred supplier’ en Renault Sport distributeur, red.) doet goed werk. De techniek wordt heel strak in de gaten gehouden.”

480_schuiver_bos_vrije_training_0892
Hans Bos ging van de baan tijdens de vrije training.

Hans Bos snel
Achter Sheila Verschuur (tweede) maakte Hans Bos indruk door de derde trainingstijd te rijden. “Het circuit ligt mij goed”, vond hij. “Ik houd van snelle bochten. Ik houd niet van getreuzel, dat zit ook in mijn karakter. De auto ligt goed, ik heb vertrouwen in mijn Clio.”
Regerend kampioen en klassementsaanvoerder Sandra van der Sloot liet de vierde tijd noteren, gevolgd door Michael Bleekemolen en Mikko Heino.
Ronald Morien reed de achtste tijd, dat leverde hem de pole voor de eerste race op. René Steenmetz (zevende) mocht hem op de eerste startrij flankeren.

480_oranje_dak_1215

Steenmetz, de man achter het bedrijf Oranjedak, speelde met een t-shirt in op de Oranjegevoelens. ‘Wij houden van Oranjedak, om zijn daken en zijn doen’, luidde de tekst op het oranje shirt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet