Clio Cup

Clio Cup: Wie van de drie? (lang)


480_podium_champ_hans_2_1647

“Superblij”
De ontlading bij Hans Bos was groot. “Ik ben superblij!”, vertelde hij na de huldiging. “Op het podium eindigen in de tweede race is mooier dan in de eerste wedstrijd. We begonnen nu immers op de startpositie die we tijdens de training hadden verdiend. Ik heb in de uitloopronde zitten zingen in mijn auto.”
Bos kon terugkijken op een goede en foutloze race. “Ik maakte een superstart. Ik wilde bij Addie aanhaken, maar dat lukte niet.”

Iedereen even snel
We hebben het al vaker geconstateerd: de onderlinge verschillen in de voorste helft van het Clio-veld zijn miniem. “Iedereen kan hard met deze auto, ervaren of onervaren”, reageerde Sandra van der Sloot op het feit dat ze er niet in slaagde om de tweede plek van de minder ervaren Hans Bos over te nemen. “Je kunt niet aanvallen”, herhaalde ze de uitspraak van Michael Bleekemolen na de eerste race.

480_wibert_de_leeuw_7281

In de Dutch Renault Clio Cup is het wachten op een foutje of op pech van je voorligger. Als dat uitblijft, is passeren net zo moeilijk als winnen van de Duitse Mannschaft.

Top drie
Na acht races zijn er eigenlijk nog maar drie rijders die, normaal gesproken, aanspraak maken op de titel. Sandra van der Sloot, nog altijd zonder zege, voert het klassement aan met 119 punten. Addie van de Ven volgt de regerend kampioen met, zoals vermeld, één puntje achterstand. Sheila Verschuur zag haar achterstand op TT Circuit Assen verder oplopen tot twaalf punten. Maar met nog drie raceweekeinden te gaan is er uiteraard nog niks verloren voor de snelle jongedame.
Ronald Morien staat op de vierde plaats met 74 punten, 45 punten minder dan Sandra. Theoretisch gezien kan Ronald nog met gemak het goud pakken, maar in de praktijk zijn zijn kansen op de titel wel verkeken.

480_cornelissen_actie_2_4006

Genieten
Björn Cornelissen reed al eerder op TT Circuit Assen. Maar zijn vorige optreden vergeet hij liever. “Ik kwam toen niet zo ver.” Tijdens zijn eerste ‘echte’ raceweekend op TT Circuit Assen eindigde de jonge coureur fraai op het Olympia-podium. “Ik ben blij met het resultaat. Ik heb genoten”, vond hij.

480_hans_addie_2_1573

Top vier
In de Olympia Cup was Hans Bos in de afgelopen wintermaanden al tot favoriet gebombardeerd. Hij voert de tussenstand nu aan met 48 punten. Ruud Steenmetz volgt met 43 punten, voor die dekselse Max Braams die alweer 41 punten bij elkaar heeft gesprokkeld. Routinier Wilbert van den Burg staat op 36. De titelstrijd zal waarschijnlijk tussen dit viertal gaan.

480_tot_ziens_1854

Volgende race: 14 en 15 augustus, Circuit Park Zandvoort
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet