Formula Renault 2.0

Première voor NEC Formule Renault 2.0: Drie races in vierde ronde op Oschersleben

480_nec_0567

Voor het aanstaande weekend van 10 en 11 juli staat een première op het programma. Voor de eerste maal in de historie van de Northern European Cup zullen de Formule Renault’s drie keer 25 minuten racen, in plaats van de gebruikelijke twee maal.

Tekst en foto's: PR

Als gevolg hiervan biedt de Motorsport Arena Oschersleben de negentien Formule Renault deelnemers de kans om 60 punten te verdienen. Met de komst van deze derde wedstrijd worden de kansen van Mikkel Mac (KTR) en Jeroen Mul (Van Amersfoort Racing) om een aanval te doen op de huidige leider Ludwig Ghidi (KEO Racing) vergroot.

480_nec_1643

De beslissing om het aantal races in de Formule Renault 2.0 Northern European Cup omhoog te gooien, werd afgelopen winter genomen door de organisatie van de serie. Het NEC team gelooft dat een totaal van twintig races de mogelijkheden van het jonge racetalent verbetert en de coureurs zich op deze manier verder en breder kunnen ontwikkelen.

De Grosse Preis der Stadt Magdeburg begint voor de Formule Renault 2.0 op vrijdag met de 30 minuten durende kwalificatie sessie, die de eerste en tweede startopstelling bepaalt. Voor race twee zal de op een na beste kwalificatietijd gelden. De startgrid van de race op zondag wordt gevormd door het resultaat van de eerste race op zaterdag om 11.35, de tweede zal later die dag om 16.35 volgen. De laatste ronde voor dit weekend staat voor zondag 12.35 in het programma.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet