Dutch GT4

Dutch GT4: Corvettes houden van Assen (lang)

480_corvettes_0121

Tijdens de Midzomerraces op TT Circuit Assen was het op zaterdag BMW-dag. In een race die geheel in het teken stond van een plotselinge hoosbui, waren het Duncan Huisman en Simon Knap die de BMW-dubbel veiligstelden. Op zondag was het Corvette-dag. De tweede sprintrace en de hoofdrace eindigden allebei in een dubbel voor Solid State Racing.

480_spanning_7924

Met nog drie raceweekeinden te gaan, is de strijd om de titel spannender dan spannend. Het verschil tussen de top vier (Duncan Huisman, Phil Bastiaans, Henry Zumbrink en Christiaan Frankenhout) bedraagt maar vijf puntjes.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme en Erik van der Schaaff

480_17autoos_2168

Het deelnemersveld van het HTC Dutch GT4 op TT Circuit Assen telde zeventien auto’s. De beide Camaro’s ontbraken nog, daarnaast zette Match Racing slechts één Ginetta G50 in. Quint Engel reed de drie races in z’n eentje. De nummer vijftien Ginetta was een bouwpakket bestaande uit delen van de nummer veertien en vijftien.

480_quint_1179

“We rijden met de motor van de ‘15’ en de body van de ‘14’, aldus Martin de Weerd, teameigenaar van Match Racing. “De aanrijding tussen Donny Crevels en Simon Knap tijdens het vorige raceweekend heeft veel schade opgeleverd. Het chassis moet gerepareerd worden, de auto moet daarvoor naar Engeland.”
De Weerd vertelde nog dat Ginetta een update heeft ontwikkeld om de motor extra vermogen te laten leveren. “Dat levert best wat pk’s, maar we hebben er nu het geld niet voor.”
Tijdens de volgende race, op de Nürburgring, is Nicky Catsburg weer van de partij. In het laatste weekend van augustus staat er immers geen race van de Europese Mégane Trophy op het programma.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet