Clio Cup

Clio Cup: Mooie zege Addie van de Ven

480_junior_podium_2789

Addie van de Ven heeft de tweede race van de Dutch Renault Clio Cup op TT Circuit Assen gewonnen. Hij voerde het veld van start tot finish aan. Hans Bos werd heel netjes tweede algemeen, hij hield de hele race de aandringende Sandra van der Sloot achter zijn Clio.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus en Erik van der Schaaff


Bij de start op een warm TT Circuit Assen pakte Addie van de Ven vanaf poleposition de kop. Sheila Verschuur was de grote verliezer. Zij viel vanaf de tweede startplek terug naar de zevende plaats.
Addie lag van start tot finish op kop. Hij sloeg al snel een gaatje met zijn achtervolgers, zijn zege kwam eigenlijk geen moment in gevaar.
Hans Bos had het zwaar. Hij stond de hele wedstrijd onder flinke druk van Sandra van der Sloot, die echter geen kans zag om de pechvogel van de zaterdagrace te passeren. Bos kwam als tweede over de finish en mocht dus twee keer op het podium klimmen: het algemene podium en het schavot van de Olympia Cup. Sandra eindigde als derde, voor Michael Bleekemolen die de hele race op de vierde plaats lag. Sheila Verschuur en Ronald Morien eindigden als vijfde en zessde.

480_keijzers_4102

Felle strijd
Achter Sheila en Ronald werd er ultrafel gevochten om de laatste twee podiumplekken in de Olympia Cup gevochten. Björn Cornelissen en Alexander Keijzers gaven elkaar geen millimeter de ruimte. De teamgenoten wisselden enkele keren van positie. In de allerlaatste bocht passeerde Alexander zijn tegenstander voor de laatste keer. Keijzers werd dus tweede, voor Cornelissen. Later kreeg Keijzers echter 30 seconden tijdstraf vanwege zijn rijgedrag. Het zilver ging dus naar Cornelissen, voor Ruud Steenmetz.

Denken aan de titel
“Ik ben ontzettend tevreden”, aldus Addie van de Ven. “Ik maakte een goede start. Hans sloot achter mij aan, als teamgenoot was hij een goede buffer voor mij. Nadat ik een klein gaatje had geslagen, heb ik bewust geprobeerd om de snelste rondetijd te rijden. Dat lukte en daarmee pakte ik weer een extra punt.” Over punten gesproken: Addie is een serieuze titelkandidaat. “Ik ga nu toch aan het kampioenschap denken.”

480_hans_bos_4100

Hans Bos was erg blij met zijn eerste algemene podium. “Ik ben superblij”, vond hij. “Ik heb gezongen in de auto.” Sandra van der Sloot drong wel aan, maar de ervaren en snelle dame kon weinig anders dan wachten op een eventueel foutje van Hans. “Je kunt in deze klasse niet aanvallen of inhalen”, weet Sandra. “Iedereen is even snel.”
Björn Cornelissen was tevreden met zijn resultaat. “Vorig jaar heb ik hier ook gereden, maar dat was maar een paar bochten. Het is mooi dat ik in mijn eerste echte weekend op dit circuit op het podium eindig.”

480_addie_zij_7233

Uitslag:
1. Addie van de Ven, 12 ronden in 23:59.112
2. Hans Bos, op 1.358 sec.
3. Sandra van der Sloot, op 1.718
4. Michael Bleekemolen, op 2.470
5. Sheila Verschuur, op 11.812
6. Ronald Morien, op 12.019
7. Björn Cornelissen, op 19.166
8. Ruud Steenmetz, op 21.525
9. Mikko Heino, op 22.698
10. Wilbert van den Burg, op 26.229 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet