Formula Ford

Formule Ford: Zwaarbevochten overwinning Michel Florie

480_florie_juicht

Michel Florie heeft de tweede Formule Ford-wedstrijd op het TT Circuit Assen op zijn naam geschreven. Daaraan ging een felle strijd vooraf met Rogier Jongejans, Jack Swinkels en Jesper Egebart. Omdat Swinkels spinde en Jongejans in de slotfase geplaagd werd door technische problemen ging de derde plaats achter Egebart naar Nils Vestergard.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Guus Madern (foto boven) en Gerrie Hoekstra

480_jongejans_actie_4127

Met een goede start pakt Rogier Jongejans vanaf pole postition de kop terwijl de als tweede gestarte Pieter Schothorst zijn motor bijna laat afslaan en door zo ongeveer het complete veld wordt gepasseerd. Daarmee ligt Michel Florie op twee maar tot tweemaal toe glijdt de Amsterdammer bijna van de baan en valt terug naar plaats vijf. Jack Swinkels en Jesper Egebart hebben het beste geprofiteerd en komen bij de eerste doorkomst achter Jongejans als tweede en derde door, op de hielen gezeten door Jan Paul van Dongen, Florie, Nils Vestergard, Milton Lundstrom, Schothorst, Christina Nielsen en Arthur van Uitert.

480_ford_achter_4130

Aan kop ontwikkelt zich een zinderend gevecht tussen Jongejans, Swinkels en Egenbart waarbij vooral Swinkels door extreem laat te remmen alles probeert om zijn teamgenoot van de leiding te verdringen. Door het gevecht is de weer opgerukte Florie aangesloten en vormt zich een club van vier. Daarachter met Vestergard, de eveneens weer naar voren gekomen Schothorst, Lundstrom en de wat teruggevallen Van Dongen weer een strijdende groep van vier.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet