Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Pentus scoort tweede seizoenszege in Hongarije

De tweede race van de Formule Renault 3.5 series is gewonnen door Sten Pentus. De Est scoorde eerder op de dag de pole position en benutte deze optimaal door als leidende man de eerste bocht in te duiken.

Bij het doven van de startlichten was Pentus er dus snel vandoor. Achter hem zette Albert Costa en Zampieri de achtervolging in. Zampieri was echter overenthousiast, schoot kortstondig van de baan en moest zijn weg als vijfde vervolgen. Greg Mansell profiteerde en schoof door naar de derde positie.

In de ronden die volgen kon Pentus een solide voorsprong ten opzichte van zijn achtervolgers opbouwen. Vooral het gevecht om de derde positie was de moeite waard: Greg Mansell moest een hele trein auto’s achter zich houden op zijn positie te verdedigen.

In de vijfde ronde schoten Albert Costa en Stefano Coletti als eerste de pits in voor hun verplichte pitstop. Pentus wachtte langer met zijn stop en kwam in de zevende ronde binnen. Na alle stops bleek dat Pentus de leiding nog steeds in handen had, gevolgd door Costa, Aleshin en Mansell.

De strijd om de eerste 3 plaatsen in de race leek inmiddels gestreden. Het was nu wederom Mansell die zijn vierde plek met hand en tand moest verdedigen. Dat lukte hem net niet, want in de 20e ronde zag hij Zampieri langszij komen.

Met nog 2 ronden te gaan spinde Brendon Hartley, waarna zijn auto de baan volledig blokkeerde. De race werd middels een rode vlag beëindigd en dus won Pentus, voor Costa en Aleshin.

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Hungaroring – zondag 4 juli 2010

1. Sten Pentus, 24 ronden in 39:00.851
2. Albert Costa, op 6.292
3. Mikhail Aleshin, op 8.921
4. Daniel Zampieri, op 9.489
5. Greg Mansell, op 11.233
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet