Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Bacheta wint race 2 in Hongarije

De tweede manche van de Eurocup Formule Renault 2.0 op de Hungaroring is gewonnen door Luciano Bacheta. De Brit in dienst van het Interwetten.com team versloeg poleman Aaro Vainio bij de start en leidde de race van start tot finish.

03110806_245_bacheta

Ook vandaag waren de weerscondities weer tropisch te noemen. Dat diverse coureurs ook oververhit leken bleek wel na de start van de race: Weckstrom, Otegi en Kout kwamen met elkaar in aanraking, waardoor laatstgenoemde letterlijk door de lucht vloog. Kout kwam ondersteboven tot stilstand, maar kon ongedeerd uitstappen. Niet veel later bleek dat de rijder van Krenek het nodige geluk had, aangezien zijn zelfs helm fors beschadigd was.

Na een safety car situatie had Bacheta een prima herstart. Even leek het erop dat hij een gat kon slaan naar de achtervolgende Pic, maar de Fransman herpakte zich al snel en kon de druk bij Bacheta er vol op houden. Ondertussen waren Bart Hylkema en Daniël de Jong bezig om zich naar voren te vechten. Hylkema reedt met het mes tussen de tanden en wist met een mooie inhaalactie zelfs teamgenoot en titelkandidaat Kevin Korjus te verschalken. Daniël de Jong klokte eveneens prima rondetijden en had zijn vizier na een slechte kwalificatie op de top 10 gericht.

In de tweede helft van de race waren er vele prachtige duels te zien. Dit tot enthousiasme van het massaal toegestroomde publiek dat steeds harder begon te juichen. Dat lokale favoriet en Pal Kiss eveneens een sterke inhaalrace reed speelde daarin zeker ook een rol. Voorin het veld bleef de rangorde echter ongewijzigd. Pic probeerde Bacheta bij te houden, maar tot een echte inhaalpoging kwam het niet. En dus greep Bacheta de overwinning, voor Pic en Aaro Vainio.

De volgende races van de Eurocup Formule Renault 2.0 vinden plaats tijdens het World Series by Renault evenement in Hockenheim op 4 en 5 september.

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Hungaroring – zondag 4 juli 2010

1. Luciano Bacheta, 15 ronden in 28:01.051
2. Arthur Pic, op 0.697
3. Aaro Vainio, op 1.874
4. Will Stevens, op 4.327
5. Bart Hylkema, op 6.026
16. Daniël de Jong, op 15.027
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet