EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Thiriet wint race 1, Catsburg derde

De eerste wedstrijd van de Eurocup Mégane Trophy is gewonnen door Pierre Thiriet. De rijder van TDS Racing snoepte de zege af van Nick Catsburg die in de slotfase van de race een drive through penalty kreeg. Desondanks wist Catsburg zijn Mégane toch nog als derde over de finish te brengen.

03110806_491_podium_race_1

In de kwalificatie op zaterdagochtend greep Catsburg met enig gemak de pole position, voor Comini en Bas Schothorst. Laatstgenoemde kon echter niet profiteren van zijn goede startpositie toen hij zijn motor liet afslaan bij het ingaan van de formatieronde. Schothorst moest zijn wedstrijd derhalve van de laatste plek aanvangen. Bij de start van de race kwam Comini als beste weg en greep de leiding voor Catsburg en Madonia.

Net voor de pitstops was Catsburg duidelijk sneller dan Madonia, maar kon er niet voorbij komen. Derhalve opteerde de Nederlander voor en vroege stop. Een goede strategische keuze, want nadat alle pitstops achter de rug waren bleek dat Catsburg de leidende positie had overgenomen. Comini lag nu tweede, voor Thiriet en Madonia.

In de slotfase van de wedstrijd kregen zowel Catsburg als Comini een drive through penalty. Beide rijders hadden tijdens hun pitstop te hard gereden in de pitstraat. Hierdoor ging Thiriet uiteindelijk met de overwinning aan de haal. Teamgenoten Madonia en Catsburg werden uiteindelijk tweede en derde. Bas Schothorst kwam na een inhaalrace als achtste over de finish.

In de Gentlemen klasse ging de zege naar Jean-Philippe Madonia, terwijl de Nederlanders Hoevert Vos en Raymond Coronel respectievelijk tweede en derde werden.

Uitslag race 1 – Eurocup Mégane Trophy
Hungaroring – zaterdag 3 juli 2010

1. Pierre Thiriet, 22 ronden in 42:36.916
2. Jean-Philippe Madonia, op 1.786
3. Hoevert Vos, op 12.079
4. Nick Catsburg, op 12.411
5. Dimitri Enjalbert, op 13.562
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet