DTM

DTM: Groeten vanaf de Norisring


100703_dtm_norisring_audi_a1_fcb
En nu we het toch over voetbal hebben: Audi toont op de Norisring de diverse design-uitvoeringen van de nieuwe compacte A1, die eerder dit jaar al tijdens het tuningfestival aan de Oostenrijkse Wörthersee te zien waren. Daaronder deze A1 in de kleuren van Duits Bundesliga-kampioen FC Bayern München. De nieuwe dienstauto van Louis van Gaal, of toch meer iets voor zijn echtgenote Truus?

100703_dtm_norisring_audi_a12

100703_dtm_norisring_smarts
Wat Audi kan, kan Mercedes-Benz natuurlijk ook, en zo werden negen smart fortwo micro hybrid drives uitgevoerd in de kleuren van de negen DTM-raceauto's van het merk uit Stuttgart. De hybride-auto's kunnen worden getest op een speciaal parcours op het binnenterrein van de Norisring. Hier de "Deutsche Post"-uitvoering in de kleuren van David Coulthards C-Klasse.

100703_dtm_norisring_steinschlag
De geschiedenis van de Norisring is al vele malen besproken (en wie deze niet kent, moet maar even op Wikipedia zoeken). De Steintribüne begint echter wat slijtage te vertonen, en zo mogen sommige gedeelten van het complex, dat onder monumentenzorg valt, niet meer worden betreden in verband met het risico van vallend gesteente.

100703_dtm_norisring_haas
Ook hazen zijn hun leven op de Norisring niet zeker. Naar verluidt had dit dier geen geldig ticket voor de pitlane...

100703_dtm_norisring_surer
Bekende helm in de Volkswagen Scirocco-R Cup: de Zwitserse oud-Formule 1-coureur Marc Surer maakte een eenmalige comeback als gastrijder in de klasse. Hij eindigde heel verdienstelijk als negende.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet