Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Ricciardo wint race 1 op Hungaroring

Daniel Ricciardo heeft met overmacht de eerste race van de Formule Renault 3.5  op de Hungaroring gewonnen. De Red Bull rijder scoorde eerder op de dag zijn vijfde pole van het seizoen en leidde de wedstrijd vervolgens van start tot finish.

03110806_129_podium_race1_rookie

Nog voordat de kwalificatie begon telde het deelnemersveld al twee auto’s minder: het ISR team besloot zich terug te trekken doordat beide auto’s van het team nog schade aan de mono’s hadden sinds de vorige meeting in Magny Cours. Vanwege veiligheids redenen en het feit dat een reparatie niet op het circuit te doen is, vertrok het team huiswaarts.

Het massaal toegestroomde publiek zag hoe Daniel Ricciardo zijn pole optimaal benutte en de leiding greep in de eerste manche van het weekend. De Tech 1 rijder werd op de voet gevolgd door Aleshin en Pentus. Ricciardo klokte in de beginfase van de wedstrijd direct enkele snelle ronden en nam hierdoor afstand van zijn achtervolgers.

Niet veel later moest de safety car echter in actie komen toen Canamasas van de baan af schoot. Bij de herstart van de race zette Aleshin alles op alles om de leidende positie over te nemen, maar Ricciardo kon deze poging vakkundig afslaan. Hierna ging Ricciardo verder waar hij gebleven was en al snel had hij een solide voorsprong van zes seconden op Aleshin. Achter dit duo was er eveneens een fel gevecht gaande met de derde plaats als inzet. Pentus moest alle zeilen bijzetten om Brendon Hartley van zich af te houden. Een mooi gevecht, dat uiteindelijk tot aan het vallen van de finishvlag zou duren.

Met het einde van de race in zicht kwamen Greg Mansell en Victor Garcia nog met elkaar in aanraking, waardoor eerstgenoemde strandde in het grind. Voor Ricciardo was er echter geen vuiltje aan de lucht en na 28 ronden greep hij de overwinning voor Aleshin en Pentus.

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Hungaroring – zaterdag 3 juli 2010
1. Daniel Ricciardo, 28 ronden in 47:14.151
2. Mikhail Aleshin, op 13.758
3. Sten Pentus, op 29.710
4. Brendon Hartley, op 31.154
5. Nelson Panciatici, op 38.845
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet