Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Pic houdt hoofd koel op snikhete Hungaroring

De vijfde ronde van de Eurocup Formule Renault 2.0 wordt dit weekend verreden op de Hungaroring nabij Boedapest. Onder snikhete weersomstandigheden vonden vandaag zowel de kwalificatiesessie alsmede eerste wedstrijd van het weekend plaats.

03110806_289_podium_race_1

Terwijl de kwalificatie om 10 uur van start ging was de temperatuur inmiddels al opgelopen naar 30 graden. Terwijl diverse rijders gedurende de 30 minuten tellende sessie een gooi deden naar de pole, was het uiteindelijk de Finse rookie Aaro Vainio die er mee aan de haal ging. Een tweede startpositie was er voor klassementsleider Kevin Korjus, terwijl zijn belangrijkste concurrenten Arthur Pic en Luciano Bacheta van respectievelijk de derde en vierde positie mochten starten.

De eerste race van het weekend werd in de middag verreden. Volle tribunes en hoog oplopende temperaturen, dat waren de ingrediënten voor het nodige spektakel in deze eerste manche. Bij de start van de wedstrijd was Pic er als een komeet vandoor en schoof direct door naar de leidende positie. Poleman Vainio had een slechte start en viel ondertussen ver terug. Achter Pic was de volgorde nu: Bacheta, Korjus en Stevens.

In de openingsronden vlogen de auto’s bijkans links en rechts van de baan. Ondermeer Pal Kiss, Negrao, Knoll en Weckstrom moesten hun race voortijdig beëindigen na incidenten. Ondertussen was Pic bezig om een voorsprong op te bouwen ten opzichte van zijn achtervolgers en ook Vainio vocht zich knap terug naar voren.

Halverwege de race leek Korjus in rap tempo het gat naar Bacheta te dichten. Het bleek echter dat Bacheta een technisch probleem had en bijna stilviel. Korjus merkte dit te laat op en crashte vol in de auto van Bacheta. Dit was koren op de molen voor Arthur Pic, die niet alleen een flinke voorsprong op de nu tweede liggende Will Stevens had, maar tevens waardevolle kampioenschapspunten scoorde ten opzichte van zijn rivalen Korjus en Bacheta.

In de slotfase bleef de situatie op de baan ongewijzigd en dus ging de winst naar Arthur Pic. Will Stevens werd tweede, terwijl Aaro Vainio derde werd. Bart Hylkema was de best geklasseerde Nederlander en kwam als tiende over de finish.

Uitslag race 1 – Eurocup Formule Renault 2.0
Hungaroring – zaterdag 3 juli 2010
1. Arthur Pic, 16 ronden in 28:24.981
2. Will Stevens, op 5.117
3. Aaro Vainio, op 7.095
4. Genis Olive, op 8.292
5. Marlon Stockinger, op 10.942
10. Bart Hylkema, op 28.904
DNF Daniël de Jong
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet