DNRT

DNRT: Pitgeluiden tijdens de Nieuwjaarsrace

Tijdens de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort werden niet alleen goede voornemens uitgewisseld. In en rond de pits werd druk overlegd, gespeculeerd en geroddeld over het komende autosportseizoen. WWW.AUTOSPORT.NL luisterde mee.

Tekst: Roy van der Laan

Dick Waaijenberg is de trotse bezitter van een Maserati MC12. Tijdens de race van het FIA GT kampioenschap in Dubai reed hij al een race met de auto, de rest van het seizoen was de topsportwagen verhuurd. “Dit seizoen zal ik de auto tijdens de eerste vier races van het FIA GT kampioenschap zelf besturen”, aldus Waaijenberg. “Ik weet nog niet wie mijn teamgenoten zullen zijn.” Waaijenberg heeft in zijn lange carrière al veel zeer snelle auto’s bestuurd, maar de Maserati stelt al die bolides in de schaduw. Het gevolg: de niet meer zo piepjonge coureur kwam tot de conclusie dat hij flink aan zijn conditie moest gaan sleutelen om snelle en constante rondetijden te kunnen rijden. “Ik heb de afgelopen tijd hard aan mijn conditie en onder meer mijn nekspieren gewerkt”, vertelde hij op Circuit Park Zandvoort. Een bijkomend resultaat: Waaijenberg verloor twaalf kilo!

Kees Bouhuys heeft de Porsche GT3 Cup gekocht waarmee Duncan Huisman en Olaf Manthey tijdens het afgelopen seizoen deelnamen aan de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. De nieuwe eigenaar won de Nieuwjaarsrace, bijgestaan door Jurgen Albert en Michael en Sebastiaan Bleekemolen.
Bouhuys weet nog niet wat hij dit seizoen met de Porsche gaat doen, hij weet echter wel dat hij niet in de Porsche GT3 Cup Challenge zal terugkeren.

Een andere auto die voor de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge verloren is gegaan is de Porsche GT3 Cup van Erik Post en Melvin de Groot. “We hebben hem in België verkocht”, aldus Post. “Het geld staat nu op een rekening te wachten tot we tegen een voor ons leuke klasse en dito auto aanlopen.”

De McGregor Porsche GT3 Cup Challenge krijgt een andere Michelin achterband met een stijvere wang. De voorbanden blijven hetzelfde. Nadere informatie over deze ‘bandenwissel’ hoort u van ons zodra de betreffende Michelin woordvoerder van vakantie terug is!

Evan Kersbergen is erg enthousiast over de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. “Ik heb mijn budget al rond”, vertelde hij. “Mijn sponsors zijn erg enthousiast over de Porsche Cup, enkele van hen willen mij alleen steunen als ik dit jaar weer in de GT3 Cup rijd.” Evan hoopt weer bij Team Bleekemolen te kunnen rijden. “Het is een leuke en gezellige club”, concludeert hij nadat hij een seizoen een Porsche GT3 Cup met Sebastiaan Bleekemolen heeft gedeeld. “Bij Team Bleekemolen gaat alles altijd netjes en zonder problemen.”
Team Bleekemolen wil in principe met twee auto’s deelnemen aan de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge.

Het bedrijf van Frans Verschuur gaat zich in de ELF BRL Light mengen. Race-ondernemer Verschuur gaat de auto’s runnen van onder meer Theo Stor, Rene Zwikker en André van den Broek. De auto’s van hun team RAT-Racing werden voorheen jarenlang geprepareerd door Yellow Motorsport van de in de autosport overbekende Tony Vingerhoets.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet