DTM

DTM: DTM in 2011 in Olympiastadion München

100603_pk_dtm_munchen
Aankondiging van het DTM-evenement in München

Goed, Nederlandse fans hebben er natuurlijk niet zo goede herinneringen aan, maar op zich is het wel goed nieuws dat de DTM volgend jaar een evenement heeft in het Olympiastadion in München. Op 16 en 17 juli 2011 vindt er op een 1,192 kilometer lang parcours in het stadion een “Race of Champions”-achtig evenement plaats, dat in het eerste jaar nog bedoeld is als show-wedstrijd. Als het initiatief positief uitpakt, dan wordt het vanaf 2012 zelfs een officiële ronde voor het kampioenschap.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat


Al sinds 2005 werden er op min of meer regelmatige basis gesprekken gevoerd tussen de directie van het Olympiastadion in München en de DTM-organisatie ITR. Sinds 2007 werden deze gesprekken geconcretiseerd en dat heeft nu uiteindelijk geleid tot het afsluiten van een overeenkomst voor drie jaar, met de optie op verlenging. Het contract werd zaterdagochtend ondertekend tijdens een persconferentie op de Norisring in Neurenberg, waar nadere details over het evenement werden bekendgemaakt.

100703_pk_dtm_munchen_contractr
Ondertekening van het contract door stadiondirecteur Huber (l.) en ITR-bestuursvoorzitter Aufrecht


“Het is altijd al ons doel geweest om de DTM naar de mensen te brengen. De Norisring, waar we in de stad racen, is daarvan een goed voorbeeld, en een evenement in het Olympiastadion in München wordt zeker iets heel bijzonders, waarmee we een nieuwe mijlpaal bereiken”, zei Hans Werner Aufrecht, bestuursvoorzitter van de DTM-organisatie ITR e.V. Naast de DTM zullen ook de partnerseries in actie komen, terwijl er daarnaast in samenwerking met televisiezender ARD optredens van internationaal bekende artiesten en bands gepland zijn.

De buren van BMW worden uitgenodigd
Ralph Huber, directeur van de exploitatiemaatschappij Olympiapark GmbH, vertelde: “We hebben weliswaar ervaring met evenementen als stadioncross en dergelijke, maar dit is voor het eerst dat we een autosportcompetitie van dergelijke omvang hebben.” Saillant detail: tegenover het Olympiastadion in München is het hoofdkwartier van BMW gehuisvest. Naar verluidt wil het merk uit München, dat al bekendgemaakt heeft vanaf 2012 mogelijk aan de DTM deel te nemen, het evenement in eigen huis ook gebruiken voor promotiedoeleinden. “Ik ben er zeker van dat Herr Huber zijn buren zal uitnodigen” zei Hans Werner Aufrecht lachend.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet