Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

International GT Open: Flinke klapper op Spa-Francorchamps

In de International GT Open racen niet alleen zeer fraaie sportwagens, de coureurs willen er ook nog wel eens een crash spektakel van maken.

Tekst: Marc Kok



Nadat het vorige raceweekend Marcel Tiemann op Imola een klapper had gemaakt (zie filmpje boven), deden afgelopen weekeinde de ploegmaten Alvaro Barba en Rui Aguas aardig hun best om in een zo kort mogelijk tijdbestek zoveel mogelijk schade te maken.

Weer boem
Niet lang na het begin van race 2 kwamen Barba en Aguas met elkaar in aanraking. Aanvankelijk maakte Andrew Kirkaldy in Blanchimont een inschattingsfout, waardoor hij te wijd ging en zichzelf uitschakelde in de bandenstapel.



Barba zat vlak achter Kirkaldy en kwam eveneens buiten de baan. Bij het terugsturen de baan op had hij echter totaal niet in de gaten dat zijn teamgenoot Aguas zich daar bevond. Niet veel later was het boem en ho voor het tweetal.

Na alle commotie reed de Ferrari van Chris Niarchos en Tim Mullen naar de overwinning. De Fransen Narac en Pilet gingen als runner-up over de meet. Lietz en Roda mochten met hun Porsche ook naar het podium. Zij finishten als derde.

In het 31 inschrijvingen tellende veld kwamen Siebrand Dijkstra en Arjan van der Zwaan in hun Audi R8 als 14de aan de meet. Peter Versluis werd met zijn maat Amand Fumal uit de uitslag gehaald. Klaas Hummel vormde een koppel met Andrew Kirkaldy dus viel uit.

Race 1
In de eerste weekendrace had Barba ook al de kijkers op zich gericht. In de laatste bocht van de wedstrijd nam hij de uitloopstrook en ging hij vervolgens als eerste over de finish. Alvaro Barba werd hier uiteindelijk voor bestraft en teruggezet naar P2. Zo ging de zege naar het duo Enrico Toccacelo / Raffaele Giammaria. Richard Lietz en Gianluca Roda eindigden als de nummers 3. Het koppel Siebrand Dijkstra / Arjan van der Zwaan finishte in manche 1 als 15de. Peter Versluis kwam met Amand Fumal als 19de over de meet. Klaas Hummel viel met Kirkaldy uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet