NASCAR

NASCAR: “Kwade” Johnson hield het hoofd koel in New Hampshire

Regerend kampioen Jimmie Johnson kookte in de slotrondes van woede maar hield toch het hoofd koel en pakte zijn vijfde zege van het seizoen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

johnson_nhms
Jimmei Johnson geeft Kurt Busch en TonyS tewart het nakijken.


Vijfde zege Jimmie Johnson
Een klein tikje van Kurt Busch in de 292e ronde maakte Jimmie Johnson en zijn Hendrick Motorsports crew razend. “Ik was zo kwaad dat hij mij raakte dat ik bijna de controle over mijn auto kwijt was. Toen dacht ik alleen maar, ik hoop dat ik je terug kan pakken en ik had eigenlijk niet bepaald het doel om hem te passeren. Ik ging er eens twee ronden goed voor zitten, kalmeerde, en toucheerde hem lichtjes en was er voorbij. Maar de ronden daarvoor had ik eigenlijk toch wel een spectaculaire crash in gedachte.” aldus Johnson. Busch zag er niets kwaads in, ik passeerde zoals we dat op de short tracks gewend zijn. Je probeert zo clever mogelijk te racen. Voor het team wil je je auto over de finish brengen en je wilt eigenlijk ook niet dat andere rijders zich tegen je keren.”

De wedstrijd op New Hampshire telde zich slechts vier neutralisaties. Kasey Kahne had met zijn Ford 110 ronden lang de toon gezet maar moest met een opgeblazen motor het veld ruimen. Poleman Juan Pablo Montoya zag aan het einde van de wedstrijd een goede klassering in rook opgaan, toen hij het slachtoffer werd van Reed Sorenson, die de Colombiaan bij het dubbelen over het hoofd zag. Montoya had ruim 36 ronden lang het veld aangevoerd. Ook Jeff Burton leek met zijn Chevrolet 89 ronden lang een potentiële zegekandidaat maar het team maakte de verkeerde strategische beslissingen en Burton eindigde als 12e.

Loudon is het circuit waar in september de Chase naar de Cup definitief begint. Johnson gaf gisteren alvast een voorproefje voor een vijfde titel.

kahne_nhms
Weer geen succes voor Ford. Kasey Kahne gaf met een opgeblazen motor op.

Uitslag
1. Jimmie Johnson Chevrolet 301 ronden
2. Tony Stewart Chevrolet 301 ronden
3. Kurt Busch Dodge 301 ronden
4. Jeff Gordon Chevrolet 301 ronden
5.. Kevin Harvick Chevrolet 301 ronden
6. Ryan Newman Chevrolet 301 ronden
7. Clint Bowyer Chevrolet 301 ronden
8. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 301 ronden
9. Joey Logano Toyota 301 ronden
10. A.J. Allmendinger Ford 301 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet