Formule 2

GP2 Series: Eerste zege voor Marcus Ericsson. Van der Garde 2e

e3dcb2080fc1

De Zweed Marcus Ericsson behaalde in Valencia zijn allereerste GP2 zege.Een crash van zijn teamgenoot Josef Kral legde echter een smet op de allereerste GP2 overwinning van de Zweed. Giedo van der Garde eindigde als tweede. Omdat de race vanwege de tijdlimiet voortijdig werd ingekort, kwam de Nederlander jammer genoeg tijd te kort.

Tekst: Willem J. Staat/PR
Foto: GP2

Eerste zege voor Marcus Ericsson
Indien de wedstrijd iets langer geduurd had, dan had Giedo van der Garde misschien nog een kans gehad. Ericsson pakte direct bij de start de leiding en versloeg polesitter Michael Herck. De wedstrijd kende een chaotisch begin want Jules Bianchi en Christian Vietoris toucheerden elkaar. Sergio Perez werd het slachtoffer van een heetgebakerde actie van Sergio Perez en Johnny Cecotto jr. tikte Fabio Leimer aan.

In de derde ronde deed zich een zwaar ongeval voor waarbij de Tsjech Josef Kral en Rodolfo Gonzalez betrokken waren. De Tsjech reed achterop de Arden bolide van Gonzalez, ging hoog de lucht in en landde vrij hard in de bandenstapels. Kral, die bij bewustzijn bleef klaagde over pijn in zijn rug en rechterarm. Vanwege deze crash kwam er een interruptie met de safetycar. Uit voorzorg lieten de dienstdoende artsen Kral ruim zeven ronden lang in zijn auto zitten. De Tsjech werd uit voorzorg naar het ziekenhuis getransporteerd. De eerste diagnose luidde slechts een gekneusde elleboog en rugklachten.

Na de herstart wist Herck Pastor Maldonado in de allerlaatste ronde nog van de derde plek te verdringen. Charles Pic en Davide Valsecchi eindigden als vijfde en zesde.

"Ik had een superstart en een erg goede eerste ronde", zei Giedo van der Garde. "Ik lag gelijk op de tweede plaats, maar daarna kwam er een safety car-situatie. Dat was balen, omdat we de auto zo hadden afgesteld dat de banden aan het einde van de race sneller zouden zijn. Die negen ronden neutralisatie zorgden ervoor dat we daar helaas niet van konden profiteren. Maar ik ben tevreden met deze tweede plaats en die in het kampioenschap. Op naar Silverstone!"

Uitslag
1 - Marcus Ericsson - Super Nova - 20 laps
2 - Giedo van der Garde - Addax - 1 "0
3 - Michael Herck - DPR - 3 "7
4 - Pastor Maldonado - Rapax - 4 "7
5 - Charles Pic - Arden - 8 "6
6 - Davide Valsecchi - iSport - 15 "5.
7 - Dani Clos - Racing Engineering - 16 "0
8 - Jerome D'Ambrosio - DAMS - 17 "1
9 - Vladimir Arabadhziev - Cologne - 18 "8
10 - Sam Bird - ART - 20 "0

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet