Porsche Cups

Porsche Supercup: Rast onklopbaar, Jeroen Bleekemolen derde in Valencia


Rast hard op weg naar titel
De Duitser is niet alleen op weg naar de zege in Valencia, maar de klassementsleider werpt ook de vraag op wie hem in godsnaam nog moet gaan afhouden voor de titel. Zeker omdat regerend kampioen Jeroen Bleekemolen niet alle wedstrijden kan rijden dit jaar en runner-up in het klassement Nick Tandy momenteel op plek 9 rijdt en daardoor heel veel punten gaat laten liggen, is Rast goed bezig.

jaap_van_lagen_valencia

Uitglijder Bridgman
Met nog 4 rondjes te gaan komt Sebastiaan Bleekemolen de toptien binnen. Dat is omdat Tim Bridgman op plek 8 een uitglijder maakt en zich enorm verremt. Robert van den berg is ondertussen uitgevallen, net als Bridgman wiens Porsche blijkbaar technisch kapot is. Van Lagen (zie foto) zet ondertussen weer de aanval in op Edwards. Ditmaal is de Nederlander met een fraaie uitremactie succesvol en pikt hij plek 4 in. Hem wacht echter nog een heet ritje naar de finish, aangezien Edwards, Rosina en Huisman hem binnen een seconde volgen.

Finish
Rast rijdt zoals verwacht onbedreigd naar de zege en zijn vierde overwinning van het Porsche Supercup jaar. Siedler (tweede) en Jeroen Bleekemolen (derde) mogen ook naar het ereschavot en met de champagne spuiten. Van Lagen houdt vol en mag met positie 4 terugkijken op een fraaie wedstrijd. Huisman wordt als 7de afgevlagd, terwijl Sebastiaan Bleekemolen zich de nummer 10 van Valencia mag noemen.

Kalender
De Porsche Supercuppers komen over twee weken weer in actie. Op zondag 11 juli racen de heren op het Britse circuit van Silverstone.

Uitslag Porsche Supercup Valencia:
1. René Rast 14 ronden in 30:35,701
2. Norbert Siedler op 7,259 seconden
3. Jeroen Bleekemolen op 10,670
4. Jaap van Lagen op 15,019
5. Sean Edwards op 17,756
6. Stefan Rosina
7. Patrick Huisman
8. Nick Tandy
9. Sascha Maassen
10. Sebastiaan Bleekemolen op 28,449
Uitgevallen: Robert van den Berg

Tussenklassement na 5 races:
1. René Rast 88 punten
2. Jeroen Bleekemolen 74
3. Nick Tandy 68
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet