Formule 3

GP3: Tweede zege voor Nico Müller in Valencia

De Duitser Nico Müller won in Valencia de tweede GP3 wedstrijd dit seizoen. Nigel Melker eindigde als vijftiende en Renger van der Zande als 24e. De Canadees Robert Wickens ontpopte zich op de baan als een ware Rambo werd voor zijn diverse acties door de Stewards bestraft en als zestiende geklasseerd.

Tekst Willem J. Staat

Overtuigende zege Nico Müller in GP3
Bij de tweede wedstrijd nam Nico Muller direct de leiding gevolgd door James Jakes die al snel zijn tweede plek verspeelde.Nog voor het einde van de eerste ronde toucheerde Wickens de achterkant van Guttierrez, maar kon zijn weg vervolgen en de achtervolging inzetten, maar reed “Under Investigation” van de Stewards. Vervolgens kreeg Wickens een drive-through” aan zijn broek en was daarna nog betrokken in een incident met zijn teamgenoot Lukashevich wat nog door de Stewards onderzocht wordt. Guttierrez reed vervolgens een fraaie inhaalwedstrijd en eindigde nog als zevende.

Na twee ronde konden Nico Müller en Rio Haryanto wat afstand van James Jakes en Roberto Merhi en Roberto Wickens nemen. In de vijfde ronde pakte Jakes de tweede plek, maar profiteerde slechts kort hiervan. De Brit verremde zich en de Spanjaard Merhi nam de tweede plaats over. Daarachter volgden Tobias Hegewald, Coletti Quife-Hobbs en Guttierrez. Nigel Melker bevond zich op dat moment op een 15e plek in de middengroep. De Spanjaard Roberto Merhi tekende voor een groot aantal snelste ronden in de wedstrijd. In de slotronden van de wedstrijd probeerde Tobias Hegewald aan Stefano Coletti voorbij te gaan maar verdween daarbij zelf in de muur. Coletti moest zijn vijfde plek door dit incident aan Adrian Quife-Hobbs prijsgeven. Ook Nigel Melker beleefde nog een kleine confrontatie met Robert Wickens. Melker en v.d. Zande eindigden respectievelijk teleurstellend als 15e en 24e.Jenzer Motorsport-coureur Nico Müller reed een feilloze wedstrijd en pakte zijn tweede zege dit seizoen.

Uitslag
01 N. Muller Jenzer Motorsport 28:01.567
02 R. Merhi Atech CRS GP +3.208
03 J. Jakes Manor Racing +6.641
04 R. Haryanto Manor Racing +15.423
05 A. Quaife-Hobbs Manor Racing +17.054
06 S. Coletti Tech 1 Racing +18.172
07 E. Gutierrez ART Grand Prix +18.779
08 P. Varhaug Jenzer Motorsport +24.997.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet