Formule 2

GP2 Series: Maldonado wint in Valencia. Vierde plaats stemt Giedo van der Garde tevreden

arton308-25c88

Pastor Maldonado pakte in een vrij chaotische race de overwinning voor Jules Bianchi die zijn teamgenoot Sam Bird voor bleef. Giedo van der Garde pakte net niet het podium maar dankzij zijn vierde plaats klimt Giedo naar de derde plaats in het kampioenschap. In openingsronde zorgden twee ongelukken ervoor dat een groot gedeelte van het startveld de strijd moest staken. Ook Ho-Pin Tung moest daarbij uitvallen.


Tekst: FC en PR
Foto's: PR

dfdc80d9a14c

"Ik werd bij de start wijd geduwd in bocht 2, waardoor ik een paar plaatsen verloor", begon Giedo. "Vervolgens loop je dan natuurlijk achter de feiten aan, maar we hadden wat geluk en al snel lag ik vierde. Dat werd de derde plaats, maar Sam Bird had net even een wat betere stop dan ik, waardoor ik weer terugviel naar de vierde plaats. We hoorden vervolgens tot de snelsten van het veld en ik liep snel in op Bird in de slotfase. Als ik nog twee ronden had gehad, had ik hem gepakt."

"Het gaat goed, maar nog niet super. We staan nu derde in het kampioenschap en als we het morgen goed doen, wordt dat de tweede plaats. We gaan elke keer wat beter en dat moeten we volhouden."

Stand :
1. P. Maldonado 38
2. D. Clos 27
3. G. Van Der Garde 22
4. L. Razia 20
5. S. Perez 19
6. J. Bianchi 19
7. S. Bird 17
8. C. Pic 13
9. D. Valsecchi 13
10. F. Leimer 8
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet