GT

BOSSGP: Crash en megastart voor Marijn van Kalmthout tijdens ADAC Eifelrennen op de Nürburgring


480_mvk_nurburring_6

Flitsende start
Door zijn crash moest Marijn van Kalmthout de tweede race starten vanaf een zevende positie. Door de vele pech dit seizoen heeft hij echter inmiddels veel ervaring opgedaan met een rollende start vanuit de achterhoede. Ook nu bleek weer dat Van Kalmthout met een raketstart zijn tegenstanders in recordtempo kon passeren.
De brullende machines denderden met een hels kabaal over het rechte eind van de Nürburgring. Alsof hij met een slalom bezig was stuurde Van Kalmthout zijn blauwe Benetton tussen de Champcars, Nissan Worldseries, Indycars en Formule 1-auto’s door. In de eerste bocht lag hij al op de derde plek, om een bocht later ook Henk de Boer in zijn Champcar te passeren en aan te sluiten bij Klaas Zwart. “Het was geweldig om zo’n start mee te maken, ik had de snelheid echt te pakken en was er op gebrand om snel naar Klaas toe te rijden. Hoewel ik snel de tweede plek te pakken had was het gaatje naar hem helaas net te groot om aan te sluiten. Mijn auto was na de crash in een recordtempo hersteld, maar ik had desondanks enorm veel last van onbalans en daardoor kwam ik later in de wedstrijd wat snelheid tekort. Klaas Zwart was deze race de snelste en verdiende het dan ook om er met de overwinning vandoor te gaan”.

Doel bijstellen
Omdat Klaas Zwart dit seizoen elke race gewonnen heeft en Marijn van Kalmthout vier races met technische problemen is uitgevallen (waarvan drie in leidende positie!), is duidelijk dat het behalen van het kampioenschap vrijwel niet meer mogelijk is. “Ik moet mijn doel bijstellen, de tweede plaats is voor mij nu het hoogst haalbare. En zelfs daarvoor moet ik nog flink aan de bak, want doordat ik in een aantal wedstrijden weinig punten heb gescoord sta ik nu derde in het klassement. Nu richt ik me weer op het volgende evenement op het circuit van Zolder; daar verwachten we met rond de twintig deelnemers een mooie show te kunnen neerzetten.

Kalender
Op 17 en 18 juli racet Marijn van Kalmthout in de BOSS GP op het circuit van Zolder samen met de Superleague Formula. Op het Belgische circuit worden de races 9 en 10 van het seizoen 2010 verreden.

Uitslagen BOSS GP, Nürburgring, Duitsland
19 en 20 juni 2010, ADAC Eifelrennen
Race 1:
1. Klaas Zwart (Ned) Ascari Benetton B197 F1, 2. Henk de Boer (Ned) Panoz DP01 Champcar, 3. Karl-Heinz Becker (D) Dallara Nissan World Series, 7. Marijn van Kalmthout (Ned) Benetton B197 F1.

Race 2: 1. Klaas Zwart (Ned), 2. Marijn van Kalmthout (Ned) 3. Patrick D’Aubreby (F) Benetton B192 F1.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet