Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Nathanaël Berthon wint op thuiscircuit Magny-Cours

480_0805_1082_berthon

Op het Franse circuit van Magny-Cours, werd de tweede race van de Formule Renault 3.5 overheerst door regenbuien en straffen. Ondanks de slechte weersomstandigheden en mede door de pech van anderen wist International Draco Racing's rijder Nathanael Berthon zijn eerste overwinning in deze klasse naar zich toe trekken, ondanks een indrukwekkende opmars van Tech 1 Racing's Daniel Ricciardo aan het einde van de wedstrijd. In vierde positie pakte de winnaar van gisteren Mikhail Aleshin weer belangrijke punten voor het kampioenschap.

Tekst : Gerrie Hoekstra
Foto's: PR

Bij de tweede kwalificatie was vanochtend het wegdek compleet droog. Met een tijd van 1'26"390 was de Australiër Daniel Ricciardo de snelste voor Nathanaël Berthon en Mikhail Aleshin.

480_sart

Op de startopstelling voor de tweede race werden de rijders overvallen door een regenbui. De start werd uitgesteld. Sommige rijders, zoals die de eerste rij, kozen voor slicks, anderen kozen voor natweer banden. Lotus Junior Racing’s Daniil Move en Tech 1 Racing’s Brendon Hartley lieten vlak voor de start hun motor afslaan en moesten vanuit de pits starten.

Vlak na de start bleek dat de keuze voor slicks de beste optie was. Daniel Ricciardo was bij de eerste ronden de koploper voor Berthon, Aleshin, ISR’s Filip Salaquarda en Esteban Guerrieri, en Epsilon Euskadi’s Albert Costa. Het duurde echter niet lang voordat de achtervolgers deze groep in het vizier had.

Nadat de regen gestopt was, werden er flink wat drive through straffen uitgedeeld. Daniel Ricciardo, Esteban Guerrieri, Albert Costa, Daniil Move, Brendon Hartley en Fortec Motorsport’s Jon Lancaster kregen deze straf voor het wisselen van banden op de startgrid na het 5 minuten teken. De andere rijders zagen hun kans schoon om natweerbanden te verwisselen voor slicks. Aan de kop van het veld kozen Berthon en Aleshin voor een snelle bandenwissel. Toen uiteindelijk iedereen de juiste slick keuze had gemaakt reed Berthon op kop voor Aleshin. Filip Salaquarda was derde voor Daniel Ricciardo en Albert Costa. De Australiër reed een aantal snelste ronden en mede door een nieuwe regenbui haalde Ricciardo Salaquarda in voor de derde plaats. Mikahil Aleshin reed kort achter de leider Nathanaël Berthon. Maar de Rus werd het slachtoffer van de slechte baanomstandigheden en verloor veel tijd door een uitstap in het zand van de Adelaide hairpin. Daniel Ricciardo was tweede en voerde de druk op op leider Berthon. Drie verschillende duels bepaalden de eindsfase in de race. Berthon tegen Ricciardo, Salaquarda in strijd met Aleshin en Costa tegen Guerrieri. Ondanks de heftige strijd bleek deze volgorde hetzelfde tot aan de finish. Nathanaël Berthon pakte zijn eerste overwinning voor zijn thuispubliek voor Daniel Ricciardo, Filip Salaquarda, Mikhail Aleshin en Albert Costa.

480_berthon

Uitslag Race 2:
1. Nathanael BERTHON FRA INT. DRACO RACING 30 ronden in 46:04.729
2. Daniel RICCIARDO AUS TECH 1 RACING + 0.250
3. Filip SALAQUARDA CZE + 13.237
4. Mikhail ALESHIN RUS CARLIN + 20.
5. Albert COSTA ESP EPSILON-EUSKADI + 22.419
6. Bruno MENDEZ ESP FHV INTERWETTEN.COM + 55.547
7. Stefano COLETTI MON COMTEC RACING + 55.975
8. Sten PENTUS EST FORTEC MOTORSPORT + 57.642
9. Esteban GUERRIERI ARG ISR + 1:05.435

Stand:
1. Mikhail ALESHIN 75
2. Daniel RICCIARDO 66
3. Esteban GUERRIERI 58
4. Sten PENTUS 44
5. Nathanael BERTHON 43
6. Stefano COLETTI 42
7. Brendon HARTLEY 40
8. Albert COSTA 36
9. Daniel ZAMPIERI 30
10. Jon LANCASTER 24

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet