Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Venturini wint enerverende race, De Jong vijfde

De tweede Eurocup Formule Renault 2.0 race op het circuit van Magny Cours is gewonnen door Giovanni Venturini. De Italiaan was bij de start van de wedstrijd Arthur Pic te snel af en leidde de enerverende race van start tot finish.

03110805_325_de_jong

Onder dreiging van eventuele regenval vertrokken alle rijders de tweede heat van het weekend op slicks. Arthur Pic had weinig profijt van zijn pole position, want de rijder van Tech1 Racing kwam slecht van zijn plaats en zag zowel Venturini als Bacheta langszij komen. Niet veel later ging het goed mis toen ondermeer Knoll, Vainio en Riberas met elkaar in aanraking kwamen. De wedstrijdleider greep in en er volgde een safety car situatie van 3 ronden.

Bij de herstart van de race was Arthur Pic niet scherp en zag Honkavuori, Korjus en De Jong voorbij schieten. Voorin het veld had Venturini een probleemloze herstart en behield de leidende positie. Niet veel later ging het weer mis toen ondermeer Valente, Bosi en Lukovic crashten. Wederom werd een beroep op de safety car gedaan.

Na 2 ronden verliet de safety car de baan en wederom had Venturini een probleemloze herstart. Bacheta kon goed aansluiten, maar kon geen serieuze inhaalactie wagen. Ondertussen zag Korjus kans om zijn teamgenoot Honkavuori te passeren en lag nu derde. Ook Daniël de Jong zette Honkavuori vol onder druk. Totdat het plotseling begon te regenen en diverse rijders van de baan schoten. Met nog 3 minuten op de klok vond de wedstrijdleider het gezien de stromende regen welletjes en eindigde de race middels een rode vlag.

Venturini won de race, voor Luciano Bacheta en Kevin Korjus. Daniél de Jong werd als vijfde geklasseerd en Bart Hylkema als achtste.

De volgende races van de Eurocup Formule Renault vinden over twee weken plaats tijdens de World Series by Renault op de Hungaroring nabij Budapest.

03110805_328_venturini

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Magny Cours – zondag 20 juni 2010

1. Giovanni Venturini, 12 ronden in 22:50.660
2. Luciano Bacheta, op 0.519
3. Kevin Korjus, op 2.649
4. Jukka Honkavuori, op 5.429
5. Daniël de Jong, op 6.224
8. Bart Hylkema, op 8.285
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet