Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Aleshin wint eerste race op Magny Cours

480_aleshin

Carlin’s Mikhail Aleshin pakte de overwinning in de eerste zaterdag race op het natte circuit van Magny-Cours en verstevigde zijn leiding in het rijdersklassement. De Rus bleef ISR’s Sebastian Guerrieri en Comtec Racing's Stefano Coletti voor.

Tekst en foto's: PR

480_start

Sebastien Guerrieri had de beste start voor Aleshin en Coletti, die een fantastisch start had vanaf een elfde startpositie. Nelson Panciatici en Daniel Ricciardo lagen vierde en vijfde, terwijl Albert Costa van een tweede naar een zesde plaats terugviel. Verschillende rijders moesten in deze eerste ronde opgeven waaronder Tech 1 coueur Brendon Hartley die zijn wagen moest verlaten in de Adelaide hairpin.

480_guerrieri

Guerrieri en Aleshin reden weg van derde man Coletti die het erg druk had om Panciatici en Ricciardo van zich af te houden. In de zesde ronde wist Panciatici een opening te vinden in de Adelaide hairpin om Coletti te passeren voor de derde plaats. Binnen een kwartier vond Panciatici ook aansluiting bij het leidende tweetal. De drie rijders streden met elkaar voor de toppositie en Coletti profiteerde daarvan en meldde zich bij het drietal. In de vijftiende ronde pakte Mikhail Aleshin zijn kans toen hij beter weg kwam uit de Lycée chicane en daarbij Guerrieri passeerde. Eénmaal aan de leiding reed Aleshin onbedreigd naar zijn derde overwinning dit seizoen. Esteban Guerrieri finished tweede, terwijl Nelson Panciatici in de slotfase zich verremde en de derde plaats moest overdoen aan Stefano Coletti. De Fransman werd vierde voor Zampieri. Aleshin en Guerrieri profiteerden van een zwak optreden van Daniel Ricciardo en namen meer afstand in het algemene klassement.

480_podium

Uitslag Race 1:
1. Mikhail ALESHIN CARLIN 25 ronden in 47:06.881
2. Esteban GUERRIERI ISR +14.891
3. Stefano COLETTI COMTEC RACING + 16.918
4. Nelson PANCIATICI JUNIOR LOTUS RACING + 24.776
5. Daniel ZAMPIERI PONS RACING + 37.663
6. Daniel RICCIARDO TECH 1 RACING + 42.897
7. Sten PENTUS FORTEC MOTORSPORT + 43.942
8. Albert COSTA EPSILON-EUSKADI + 1:04.189
9. Nathanael BERTHON INTERNATIONAL DRACO RACING + 1:16.258
10. Jon LANCASTER FORTEC MOTORSPORT + 1:20.780
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet