EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Nick Catsburg wint in Magny Cours

Nick Catsburg heeft de eerste manche van de Eurocup Mégane Trophy op het circuit van Magny Cours op zijn naam geschreven. De rijder van TDS Racing vertrok vanaf pole position en domineerde de wedstrijd van start tot finish. Met zijn klinkende overwinning grijpt Catsburg eveneens de leiding in het tussenklassement. Bas Schothorst bekroonde een foutloos optreden in de vijfde race van het seizoen met een derde plaats. Op een opdrogende baan blonk het kampioenschapteam van Frans Verschuur vandaag uit. In de Gentlemen Cup zorgden Wim Beelen, Raymond Coronel en Hoevert Vos voor een 1-2-3’tje!

Tekst: Sander Dorsman en PR
Foto's: PR


03110805_434_podium

Bij de start van de wedstrijd was de baan nog deels vochtig. De eerste zes rijders op de grid opteerden voor slicks, terwijl de rest van de coureurs de wedstrijd op regenbanden begonnen. Al in de formatieronde verspilde Enjalbert zijn tweede startpositie door van de baan te schieten, waardoor hij vanaf de laatste plaats moest vertrekken. Niet veel later in de race kreeg hij ook nog eens een zwarte vlag, doordat hij door hulp van marshals de baan op was geduwd.

Bij het doven van de startlichten greep Nick Catsburg ferm de leiding, terwijl Hoevert Vos en Stefan Comini naar de tweede en derde positie doorschoven. Al snel bleek dat een keuze voor regenbanden niet de juiste was. Comini en Vos kregen het moeilijk en zagen Bas Schothorst, Thuner en Thiriet langszij komen.

Ondertussen had Catsburg in slechts vijf ronden een voorsprong van maar liefst 20 seconden opgebouwd op de in tweede positie liggende Bas Schothorst. Catsburg koos voor een vroege stop, waardoor Bas Schothorst de leiding overnam. Na alle verplichte pitstops had Nick Catsburg de leiding in handen, met een voorsprong van 18 seconden op teamgenoot Thiriet.

480_bas_07001

Bas Schothorst zette in de slotfase van de wedstrijd alles op alles om de tweede positie van Thiriet op te eisen, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde podiumplaats. De winst ging met overmacht naar Catsburg, die hierdoor tevens de leiding in het tussenklassement overnam. De overwinning in de gentleman klasse ging naar Wim Beelen, die het podium mocht delen met teamgenoten Raymond Coronel en Hoevert Vos.

480_start_bas_7002

Bas Schothorst: “Ik ben tevreden met de 3de plaats. Het was een chaotische race door de wisselende weersomstandigheden maar we hebben wel weer punten gepakt. Daarnaast zijn een aantal concurrenten
niet gefinisht. Morgen gaan we voor de winst!”

03110805_423_beelen

Uitslag race 1 – Eurocup Mégane Trophy
Magny Cours – zaterdag 19 juni 2010

01. Nick Catsburg (NED) TDS Racing 23 ronden, 43:13.030
02. Pierre Thiriet (FRA) TDS Racing + 05.366s
03. Bas Schothorst (NED) McGregor by Eq. Verschuur + 05.755s
04. Fabien Thuner (SUI) Boutsen Energy Racing + 18.848s
05. Niccolo Nalio (ITA) Oregon Team + 51.869s
06. Wim Beelen (NED) Equipe Verschuur G + 01 ronde
07. Raymond Coronel (NED) McG Fashion by Verschuur G + 01 ronde
08. Hoevert Vos (NED) McGregor by Eq. Verschuur G + 01 ronde
09. David Dermont (BEL) Boutsen Energy Racing + 01 ronde
10. Steven Gijsen (NED) Equipe Verschuur G + 01 ronde
11. Harrie Kolen (NED) McGregor by Eq. Verschuur G + 01 ronde
15. Jeroen Schothorst (NED) McG Fashion by Verschuur G + 02 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet