Formula Renault 2.0

Eurocup Formule Renault 2.0: Korjus overwint hevige regenval

De eerste wedstrijd van de Eurocup Formule Renault 2.0 op het circuit van Magny Cours is nipt gewonnen door Kevin Korjus. De rijder van Koiranen Bros overwon de hevige regenval en wist de lokale favoriet Arthur Pic nipt voor te blijven.

03110805_300_korjus

Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel namen de rijders van de Eurocup Formule Renault 2.0 hun startposities in voor de eerste wedstrijd van het weekend. Op de kletsnatte piste kwam poleman Arthur Pic niet goed van zijn plek. Korjus had duidelijk een betere start en kon zich in de eerste ronde van de wedstrijd opwerken naar de leidende positie.

In de openingsronde van de race hadden de rijders grote moeite om hun Renault bolides op de baan te houden. Diverse aanrijdingen, crashes en spinnende auto’s zorgde voor een safety car situatie en de nodige slachtoffers, waaronder de Nederlanders Hylkema en De Jong. Na een doorkomst achter de safety car werd duidelijk dat het deelnemersveld inmiddels drastisch was uitgedund naar slechts 13 auto’s. Genoeg werk derhalve voor de marshals, hetgeen een safety car situatie van maar liefst 11 minuten opleverde.

Met nog 12 minuten te gaan werd het veld weer losgelaten. Korjus behield zijn koppositie, maar Pic had andere plannen. De rijder van Tech1 Racing voerde de druk flink op, in de hoop dat Korjus een fout zou maken. Door het gevecht om de leiding zag Miki Weckstrom ondertussen kans om aansluiting te vinden. Het gevecht om de leiding was vooral de laatste vier ronden op het scherpst van de snede. Diverse malen zette Pic zijn auto naar die van Korjus. Maar Korjus hield het hoofd koel in de moeilijke weersomstandigheden en kwam na 12 ronden als eerste over de finish. Pic werd dus tweede, net voor Miki Weckstrom die hiermee zijn eerste podiumplaats scoorde.

Uitslag race 1 – Eurocup Formule Renault 2.0
Magny Cours – zaterdag 19 juni 2010

1. Kevin Korjus, 12 ronden in 27:21.266
2. Arthur Pic, op 0.429
3. Miki Weckstrom, op 1.105
4. Giovanni Venturini, op 3.994
5. Miguel Otegi, op 8.316
DNF. Bart Hylkema
DNF. Daniël de Jong

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet