DNRT

DNRT: Zondag 8 januari Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort

Zondag 8 januari wordt op Circuit Park Zandvoort de Nieuwjaarsrace verreden. Deze derde wedstrijd voor het Winter Endurance Kampioenschap gaat over vier uren en start om twaalf uur. De toegang tot duinen, tribune en paddock is gratis. Voor een parkeerplaats op het terrein binnen de poorten van het circuit dient zeven euro te worden betaald.

In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden voor het officieel Nederlands kampioenschap lange-afstandracen. De serie wordt dit seizoen verreden op de circuits van Zandvoort en Oschersleben (D). Na twee gereden races staat Steven Gijssen met twee punten voorsprong op Dillon Koster, Bertus Sanders en Marc Koster, aan de leiding van het KNAF-kampioenschap. In het klassement staan maar liefst 144 rijders geklasseerd.

Vol veld

De verwachting is dat er diverse bekende coureurs uit de nationale raceklassen aan de start verschijnen. Totaal worden er circa 55 équipes aan de start verwacht. De deelnemende automobielen komen uit in de volgende klassen: toerwagens boven 2000cc, tot 2000cc, Seat Ibiza Tdi en BMW Compact Cars.

Tijdschema Nieuwjaarsrace zondag 8 januari 2006:

10.00 – 10.30 uur Tijdtraining
12.00 uur Start Nieuwjaarsrace (4 uur + 1 ronde)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet