DTM

Div: V8 Superstars: Italiaanse V8 Superstarseries gaat de strijd met DTM en WTCC aanbinden!Chrysler en Cadillac
Oud Formule 2 racer Roberto del Castello(o.a. March en Minardi) rijdt met een spectaculaire Cadillac CTS-V. Op Hockenheim speelde Del Castello in de tweede wedstrijd nog een aardig deuntje met de concurrentie mee. De jonge Matteo Cressoni zorgde dankzij de omgedraaide startgrid met zijn Chrysler 300C SRT 8 eveneens voor veel spektakel. De Chrysler wordt ingezet door het MRT by Nocentini Rallye Team.

jaguar_xf_v8
De spectaculaire Jaguar XF bij vlagen competitief.

Jaguar
Het team van Ferlito Motors heeft voor drie verschillende rijders afwisselend een Jaguar XF ingeschreven.

caal_v8_amg
Officieel verleent AMG Mercedes geen steun aan het Itliaanse project. Wel zijn
er hooglopende contacten.

Mercedes
Zowel de teams van CAAL Racing en Romeo Ferraris zetten twee Mercedes AMG 63’s in. Officieel wordt er aan beide projecten geen steun verleend. Bij CAAL Racing is de 27-jarige Luigi Ferrara de teamleader. Ferrara werd in 2005 Italiaans F3 kampioen en stapte vervolgens over naar de Italiaanse Porsche Cup. Zijn teamgenoot is David Baldi. De jeugdige Michaele Cerruti is bij het team van Romeo Ferraris dat sinds 1959 in de Italiaanse autosport actief is de tweede rijdster naast de ervaren Max Pigoli. Pigoli was vorig jaar goed voor een derde plek in het kampioenschap.

maserati_v8
De Maserati V8 Quatrroporte dweilt nog te vaak alle kanten uit.

Maserati
Het Swiss Team van oud F1 rijder Andrea Chiesa brengt twee spectaculaire Maserati V8’Quattroporte op de baan. Hoewel de auto’s er spectaculair uitzien, ontbreekt het voorlopig aan competitiviteit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet