DTM

Div: V8 Superstars: Italiaanse V8 Superstarseries gaat de strijd met DTM en WTCC aanbinden!De merken
BMW is natuurlijk rijkelijk vertegenwoordigd. Het team van ROAL, dat eigendom is van oud DTM-kampioen Roberto Ravaglia dat tot vorig jaar in het WTCC actief was zet dit seizoen M3 E92;s in voor Thomas Biagi, Gianni Morbidelli, Luca Capellari en Stefano Gabellini. Een tweede plek in de eerste wedstrijd op Hockenheim leverde Biagi voorlopig de eerste plek in de stand van het kampioenschap op. Behalve de M3 E92 worden er groot aantal 550i E60’s ingezet. Voormalig skiër Kristian Ghedini is één van de meest prominente 550i-coureurs.


rs4_v8
Het Audi RS4 concept is inmmiddels alweer vier jaar oud maar nog steeds
competitief.

Audi
Audi Sport Italia is officieel nog steeds vertegenwoordigd in het kampioenschap. In principe liggen de prioriteiten van de importeur bij het Italiaanse GT-kampioenschap. Een woordvoerder: “Wij hebben drie jaar achtereen het kampioenschap gewonnen. In feite stonden die auto’s in een hoek van de werkplaats. Maar omdat iemand toch partners voor het project wist te vinden hebben wij besloten om toch maar met dit project door te gaan. Daardoor konden wij de jonge Alberto Cola, die in de Formule Renault actief was, een kans geven. Felipe Albuquerque won voor ons in Portmao. Maar dit was een eenmalige aangelegenheid. In feite is de RS4 vier jaar oud maar nog competitief genoeg om te winnen. Wij werken inmiddels aan een nieuw project met de RS5 maar het is dit jaar voor ons erg lastig omdat wij met racen en testen van twee verschillende projecten bezig zijn. Ook volgend jaar zullen wij aan de V8 Superstars-series deelnemen.

Chevrolet
Het team van Fabrizio Armetta brengt drie spectaculaire Lumina V8’s op de baan. Sterrijder voor het team is Johnny Herbert, die op Hockenheim een uitstekende derde plek in de tweede wedstrijd wist te veroveren. De Chevrolets zien er ontzettend spectaculair uit. De Lumina CR8 is in Europa niet verkrijgbaar.

cadillac_v8
Oud F2 racer Roberto Del Castello met zijn Cadillac CTS VAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet