DTM

Div: V8 Superstars: Italiaanse V8 Superstarseries gaat de strijd met DTM en WTCC aanbinden!

Afgelopen weekend was de Italiaanse V8 Superstar series op Hockenheim te gast. Reden voor autosport.nl om eens een kijkje te gaan nemen. Terwijl men in het DTM en WTCC sukkelt om voldoende merken bijeen te krijgen, is de Italiaanse Flammini Group hier wel in geslaagd. Voor de toekomst heeft de Flammini Group grote plannen. Men wil een serieuze concurrent van het DTM en WTCC worden.

Tekst en foto’s Willem J. Staat

v8_r2_hockenheim
Oude tijden herleefden afgelopen weekend op Hockenheim.Verfrissend om een
dikke Chrysler en Cadillac op de eerste startrij te zien.

Flammini Group heeft grote toekomstplannen
Voor veel organisatoren lijkt het tegenwoordig onmogelijk om nog een startveld met meer dan drie merken bij elkaar te krijgen. De Italiaanse V8 Superstarseries, dat enkele jaren geleden door de Flammini Group werd opgezet lijkt een grote toekomst tegemoet te gaan. Na enkele magere beginjaren bestaat het startveld dit jaar uit 22 deelnemers en zeven verschillende merken(Audi, BMW, Cadillac, Chrysler, Jaguar, Maserati en Mercedes).Van de deelnemende merken beschikt alleen het ROAL Team van Roberto Ravaglia over fabriekssteun. Audi Sport Italia verleent importeurssteun. Met de RS4 won men driemaal het kampioenschap. Ook Mercedes is met twee teams bij het kampioenschap betrokken. Officieel wordt er door AMG aan de teams van CAAL Racing en Romeo Ferraris geen steun verleent.

herbert_v8_q
Het aantrekken van grote namen zoals Johnny Herbert is nog maar het begin.

Spectaculaire groei
De plotselinge groei van het kampioenschap in Italië werd veroorzaakt door de inbreng van de TV-zender Tele Monte Carlo dat in de negentiger jaren bij de Supertoureurs met hoge kijkcijfers scoorde. Die tijden lijken te zijn weergekeerd. Naast de wedstrijden in Italië stond er vorig jaar ook een wedstrijd op het Zuid Afrikaanse Kyalami op het programma. De Chevrolet Lumina van Fabrizio Armetta behaalde daar de allereerste zege in het kampioenschap. Persvoorlichter Andrea Ialongo van de Flammini Group: “Die wedstrijd in Kyalami was voor ons een testcase. Het heeft erin geresulteerd dat wij veel aanvragen van diverse circuits hebben gehad. In 2011 zullen wij eveneens in Mexico of Amerika een evenement hebben. Wij hebben als doel door te groeien naar een Internationale V8 series. Het aantrekken van oud F1-coureur Johnny Herbert was één van onze doelstellingen. Nu willen wij voor de toekomst nog meer grote namen binnenhalen. De V8 Superstarseries moet net zo groot worden als de World Superbike Series die eveneens door de FG Group georganiseerd wordt”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet