NASCAR

NASCAR: Vijfde seizoensoverwinning voor Denny Hamlin op Michigan

Met een vijfde zege begint JGR-coureur Denny Hamlin zich als een topkandidaat voor de Chase naar de Cup te ontwikkelen. Op het circuit van Michigan was de JGR-coureur oppermachtig. Zelfs een laatste neutralisatie kon Hamlin niet meer van de zege afhouden.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR


hamlin_michigan_1
Denny Hamlin op weg naar zijn vijfde NASCAR Sprint Cup zege dit seizoen.


Hamlin oppermachtig in Michigan
De JGR-Toyota Camry van Denny Hamlin was op de oval van Michigan superieur ten opzichte van de concurrentie. Zelfs een allerlaatste neutralisatie in de 186e ronde deerde Hamlin weinig.Met een riante voorsprong van ruim negen seconden smolten de kansen van Hamlin behoorlijk. Het deerde hem weinig. “ Er was een neutralisatie voor “debris” op de baan. Wel eigenlijk zag ik helemaal niets. Maar die neutralisaties zijn er toch elke week. Wat kun je er tegen doen? Het is toch allemaal show business! Ik wist gewoon dat die neutralisatie er aan zat te komen. Je moet iets voor de fans doen wamt zij hebben er recht op om een fantastische wedstrijd te zien.” Daarom had de JGR-coureur ook zijn banden wat gespaard. Omdat er zoveel rubber lag kreeg Hamlin eigenlijk alleen maar meer snelheid terwijl Kyle Busch steeds meer grip verloor.

De als tweede geëindigde Kasey Kahne vond de neutralisatie wel noodzakelijk omdat hij wel iets op de baan had zien liggen. Negen Ford-coureurs beschikten op Michigan over de nieuwe FR9 motor. Een duidelijke verbetering voor de Ford teams, die dit jaar nog niet echt hebben kunnen scoren. Dale Jr. scoorde met een zevende plek zijn beste resultaat sinds maart dit jaar.


kahne_michigan_1
De nieuwe Ford FR9-motoren moeten vooruitgang brengen bij de Ford teams. Tot op
heden zijn de resultaten van de Ford teams erg mager.

Uitslag
1. Denny Hamlin Toyota 200 ronden
2. Kasey Kahne Ford 200 ronden
3. Kurt Busch Dodge 200 ronden
4. Jeff Gordon Chevrolet 200 ronden
5. Tony Stewart Chevrolet 200 ronden
6. Jimmie Johnson Chevrolet 200 ronden
7. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 200 ronden
8. Jeff Burton Chevrolet 200 ronden
9. Greg Biffle Ford 200 ronden
10.Joey Logano Toyota 200 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet