Sportscars

Sportscars: Groeten uit Le Mans

100613_le_mans_start_groeten1
Altijd weer een mooi moment: de start van de race op zaterdag om 15.00 uur, ditmaal door skilegendre Jean-Claude Killy en Rolex-bestuursvoorzitter Bruno Meier

De 78e editie van de 24 Uur van Le Mans zit er weer op. Het was een turbulente race met veel uitvallers en een winnaar, nota bene een drievoudige, die van tevoren niet direct tot de favorieten werd gerekend. Maar juist dat onverwachte aspect is één van de dingen die Le Mans zo mooi maken. De impressies die we verder nog op en rond de race vastlegden.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions, PR


100611_24u_lm_groeten_parade_9
Traditioneel is er op vrijdag voor de race altijd een parade, waarbij de coureurs met oldtimers door het stadscentrum van Le Mans worden gereden. Het vertrekpunt is bij de kathedraal op de Place des Jacobins.

100611_24u_lm_groeten_denen_parade_10
Overal staan de fans rijen dik langs de route, zodat je soms maar weinig ziet. Maar erbij zijn is alles!

100612_24u_lm_groeten_pescarolo_14
Wie er ditmaal niet als coureur of teambaas bij was, was Henri Pescarolo, die de financiering van de deelname met zijn eigen team dit jaar niet rondkreeg. "Pesca" was de hele week actief als columnist voor de Franse sportkrant 'L'Equipe' en was dan ook veelvuldig in het perscentrum te vinden. Daar werd hij door journalisten veelvuldig ondervraagd over alle denkbare onderwerpen.

100612_24u_lm_groeten_voetbal_17
Oh ja, dit weekeinde was er in Zuid-Afrika ook nog een sportevenement. TF1 zorgde ook op het circuit voor live-uitzendingen in grootbeeld.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet