Formula Ford

Formule Ford: Ouderwets genieten van heftige strijd tijdens Masters (lang)


480_schothorst1_grind_1_111
(foto: Erik Allis)

480_schothorst_grind_1_4511

Van de andere Nederlanders eindigde Schothorst op een voor hem teleurstellende 16de plaats. “Een race om snel te vergeten. Ik had een geweldige start en had meteen vijf plaatsen te pakken. Bij de herstart van achter de safetycar was ik iets te enthousiast en ging er even af. Mijn auto zat vervolgens vol met grind, had daardoor onbalans en toen ging het niet meer. Ik kon tegen het eind nog wel wat plaatsen goedmaken maar daar hield het wel mee op. Maar het is wel gaaf om in zo’n groot veld te rijden. Hier doe je het voor. Er gebeurde van alles om me heen, auto’s raakten elkaar, er vlogen wielen door de lucht, ongelofelijk.” Jan Paul van Dongen passeerde als 19de de vlag en verklaarde ouderwets lekker gereden te hebben. De Zandvoorter eindigde daarmee één plaats voor Jack Swinkels die zich na zijn sterke optredens bij eerdere races en een tiende startplaats meer van zijn race had voorgesteld.

480_swinkels_grind_1_134
(foto: Erik Allis)

“Mijn achterremmen deden niets meer waardoor ik in de Tarzan rechtuit ging. Vervolgens wilde ik in de slipstream van Pye aanhaken om weer naar voren te komen. Dat lukte totdat ik weer vol rechtuit ging. Het tempo was goed maar zonder remmen ben je kansloos.” Romain Destercq werd op drie ronden 29ste.

480_hill_grind1_1_118
(foto: Erik Allis)

480_hill_grind2_1_119
(foto: Erik Allis)

480_hill_grind3_1_4958
(foto: Erik Allis)

480_hill_grind4_1_5002
De pech voor Josh Hill was na zijn slechte start nog niet over. De poleman kwam in het Tarzangrind tot stilstand en was daar erg verdrietig over.

Meer dan Festival
Vestergard eindigde met zijn negende plaats als tweede in het Nederlands kampioenschap. “In de kwalificatie hebben we de fout gemaakt om met de verkeerde bandenspanning te rijden. In het begin van de race was ik teveel bezig met inhalen waardoor ik zelf werd ingehaald. Met de racesnelheid ben ik wel tevreden, we waren de zesde snelste van het veld. Ik hecht meer waarde aan deze races hier dan aan het Formule Ford Festival. Dit is een echt circuit waar je kunt inhalen, op Brands Hatch is dat nagenoeg onmogelijk”, besloot de Deen.

480_opmars_pye_1_4530

Pye toonde zijn klasse door vanaf de 32ste startplaats naar de tiende positie te rijden. “Door de safetycar-perioden kwam ik een paar rondjes tekort om verder naar voren te komen, erg jammer”, aldus de berustende Australiër. Gemakshalve vergat hij dat hij door de safetycar ook het voordeel had om snel weer aansluiting te krijgen bij de mannen voor hem.

480_crash_1_6775
Tio Ellinas gaat er hard af in de Hugenholtzbocht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet