Formula Ford

Formule Ford: Ouderwets genieten van heftige strijd tijdens Masters (lang)


480_slaghekke_1_4521

Op een keurige vijfde plaats, met afstand zijn hoogste score van dit seizoen in het Brits kampioenschap, was Slaghekke na een mooie race de hoogst geklasseerde Nederlander terwijl Jongejans op zes de beste zaken deed voor het Nederlands kampioenschap. Nils Vestergard eindigde met een negende plaats algemeen als tweede in het Nederlands kampioenschap terwijl Florie met zijn elfde plaats de laatste NK-podiumplaats voor zich opeiste.

480_cammish_1_3259

Eerste zege
Cammish was dolblij met zijn eerste en zwaarbevochten zege. “Ik kon bij de start net om Hill heen en sloot achter Bernstorff aan. Vervolgens ging die er af en heb ik de race verder kunnen controleren. Het was de zwaarste race van mijn leven.” Kort voor de Zandvoortse wedstrijd was de 21-jarige Brit overgestapt van KMR Spectrum naar het JTR Mygale team. “Dit is natuurlijk prachtig, voor mij en het team. We hebben slechts drie sessies kunnen testen maar de auto was gewoon super.” Ook over Zandvoort was de winnaar uiterst enthousiast. “Een prachtig circuit met snelle en langzame bochten en een lang recht stuk, erg leuk om hier te zijn.” De slechts 16-jarige Cook behaalde met een tweede plaats zijn beste score van het seizoen. “Cammish passeerde me en wat ik daarna ook probeerde, ik kon niet meer om hem heen komen.”

Slaghekke beste Nederlander
Met zijn vijfde plaats was Slaghekke de beste Nederlander, zeker gezien zijn elfde startplaats een keurige prestatie. “Mijn start was fantastisch en ik kon vol in de aanval. De herstart was even spannend maar ik kon de mannen achter me van me af houden. Het was inhalen en verdedigen, echt een onwijs gave race”, aldus de Nederlander die het zichtbaar steeds beter naar zijn zin krijgt in de formulewagens. Jongejans was tevreden, zeker met de maximale punten voor het Nederlands kampioenschap, maar toch had er tussen de Engelse concurrentie meer ingezeten. “Ik kreeg de bak een paar keer niet in vier. Bij de start werd ik de muur in geduwd maar kon er omheen rijden. Door het wegvallen van Bernstorff lag ik vierde, werd vervolgens ingehaald door Malvern en kreeg Slaghekke in mijn slipstream. Bij het opkomen van het rechte stuk haperde de bak opnieuw en kon Slaghekke me passeren.”

480_schouten_1_1865

Keurig debuut
Van de Nederlanders reed Schouten in zijn eerste Formule Ford race naar een keurige 15de plaats. “Je moet er niet te veel over nadenken dat je voor het eerst start en dan meteen in zo’n sterk veld, daar word je alleen maar zenuwachtig van. Ik ben gewoon gaan zitten en rijden. Het was spannend en leuk en kon goed meekomen in een groepje van vijf”, aldus de nuchtere constatering van de 15-jarige winnaar van de KNAF Talent First competitie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet