Formula Ford

Formule Ford: Ouderwets genieten van heftige strijd tijdens Masters (lang)
Hill slaat af
Met 33 auto’s duurde het even voordat de laatste rijder op de grid was gearriveerd. Na Pye was het nu zijn teamgenoot Hill die zijn kansen op een hoge klassering zag verdampen. De Engelsman schoot bij de start een klein stukje vooruit om meteen roerloos te blijven staan. Zelfs uren na afloop kon er bij de 19-jarige Brit nog steeds geen lachje af. “Ik liet gewoon de motor afslaan, een rijdersfout en niets anders. Vreselijk en dan juist op zo’n moment.” Gelukkig kon het hele veld de rode Mygale ontwijken. Vanaf een achtste plaats had kampioenschapsleider Malvern een goede start en rukte meteen op naar plaats zes.

480_start_1_4471

De vanaf de tweede plaats vertrokken Bernstorff profiteerde van de misser van Hill en nam de kop, direct gevolgd door Jake Cook, Daniel Cammish, Lind en de eerste Nederlander in het veld Jongejans.

480_nielsen_1_6672

Achter op de startgrid was echter ook Christina Nielsen blijven staan en omdat haar auto niet zo snel kon worden weggehaald besloot de wedstrijdleiding het veld te laten opvangen door de safetycar.

Cammish pakt kop
Na één ronde kon de safetycar alweer naar binnen en met de Deen Bernstorff aan de leiding ging het veld weer op pad. Achter op het circuit schoot de Jamun-rijder echter even met één wiel over de curbstones en in dit extreem competitieve veld betekende dat meteen een terugval naar plek zeven, direct achter de vanaf een elfde startplaats sterk opgeklommen Jeroen Slaghekke. De pas 16-jarige Cook kreeg daarmee de leiding in de schoot geworpen maar moest bij het aanremmen van de Tarzanbocht machteloos toezien hoe Cammish hem passeerde. Intussen was achter Lind de op een keurige vierde plaats rijdende Jongejans onder druk komende staan van een oprukkende Malvern die hem uiteindelijk ook uitremde.

480_duel_jongejans_1_4506

Strijd om het podium
Aan kop ontwikkelde zich vervolgens een fraai en fel gevecht tussen Cammish en Cook, een weer aangesloten Lind en op minimale afstand het drietal Malvern, Jongejans en Slaghekke. Een prachtige strijd waarbij volstrekt onduidelijk was hoe de podiumbezetting zou kunnen worden. Omdat Martin Hanssen er in de Gerlachbocht hard vanaf ging en de safetycar opnieuw in de baan verscheen moest de strijdbijl weer even worden begraven. Na de herstart ging het gevecht echter onverminderd verder.

480_kopploeg_1_4613

Cook bleef de leidende Cammish fel op de huid zitten terwijl Malvern er alles aan deed om Lind van de derde plaats te verdrijven. Door deze gevechten werd de kopgroep van vier weer ingelopen door de inmiddels van posities gewisselde Slaghekke en Jongejans. Wat Cook ook probeerde, het lukte de Getem Mygale-rijder niet meer om Cammish te passeren. Dat lukte Malvern wel bij Lind waardoor de kampioenschapsleider toch nog een paar extra punten pakte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet